ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:16
MENU CLOSE

Ο Κάντας «ακούστηκε» μέχρι την Γερμανία

28.12.2013 11:02

Στις αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών Αντωνίου Κάντα και τις σχετικές έρευνες της εισαγγελίας της Βρέμης αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Πιέσεις προς την Αθήνα να αγοράσει όπλα παρά την κρίση;

Όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, το εάν η ομολογία του Κάντα ευσταθεί ή όχι είναι κάτι που θα πρέπει να εξακριβώσουν όχι μόνο οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές, αλλά «ίσως και οι γερμανικές», καθώς «η δωροδοκία αξιωματούχων στο εξωτερικό είναι από το 1999 αξιόποινη πράξη στη Γερμανία».

Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, καθώς η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, με δεδομένο ότι η Ελλάδα χρωστά ακόμη στην KMW μερικά εκατομμύρια.

Ο τομέας των εξοπλισμών χαρακτηρίζεται στο ρεπορτάζ ιδιαίτερα επιρρεπής στη διαφθορά, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών που εξάγουν οπλικά συστήματα. «Έτσι, υποστηρίζεται ότι εκπρόσωποι γερμανικών κυβερνήσεων έχουν επανειλημμένα ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα, προκειμένου αυτή να αγοράσει οπλικά συστήματα από τη Γερμανία. Κι αυτό μολονότι, η Ελλάδα είναι εδώ και καιρό υπερχρεωμένη αλλά και καλά εξοπλισμένη, ενώ δεν είναι σε θέση να αγοράσει περισσότερα υποβρύχια, αεροσκάφη και άρματα μάχης», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.
 
Σταμάτης Ασημένιος, Süddeutsche Zeitung
Υπεύθ. Σύνταξης: Σπύρος Μοσκόβου
 
Πηγή: Deutsche Welle
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07
Exit mobile version