ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:06
MENU CLOSE

Επέστρεψε η Siemens στους διαγωνισμούς του Δημοσίου

05.01.2014 07:31

Ορατή την εμφάνισή της σε μεγάλους διαγωνισμούς κάνει και πάλι η Siemens, μετά την επίτευξη του αμφιλεγόμενου φιλικού διακανονισμού με το ελληνικό Δημόσιο.

Οι 13 ενδιαφερόμενοι για τα Τραμ
Δεκατρείς ενδιαφερόμενοι έλαβαν τα τεύχη προκήρυξης του διαγωνισμού των 25 βαγονιών του Τραμ που προκήρυξε η Αττικό Μετρό. Ο σχετικός διαγωνισμός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 10 Φεβρουαρίου και αφορά την προμήθεια 25 νέων συρμών δεύτερης γενιάς.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 66,25 εκατ. (χωρίς ΦΠΑ) και, σύμφωνα με την προκήρυξη, η προμήθεια των συρμών πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα 940 ημερών (31,5 μήνες). Τα τεύχη παρέλαβαν, μεταξύ άλλων, οι εξής εταιρείες: Siemens, Alstom, Bombardier, Solaris (έχει προμηθεύσει τα λεωφορεία της ΟΣΥ), Caf και Scoda.
Εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στη διαγωνιστική διαδικασία, υπολογίζεται ότι οι νέοι συρμοί θα παραληφθούν εντός του 2016. Την ίδια χρονιά αναμένεται ότι θα παραδοθεί και η επέκταση του Τραμ από το Φάληρο στον Πειραιά.
Οι νέοι συρμοί είναι αναγκαίοι, διότι χωρίς αυτούς ουσιαστικά θα έχει «αχρηστευτεί» η επέκταση στον Πειραιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Μετρό, όπου οι επεκτάσεις δόθηκαν σε χρήση, χωρίς να είναι διαθέσιμοι οι νέοι συρμοί που θα κάλυπταν τις επιπλέον ανάγκες. Το αποτέλεσμα είναι ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, έχει επιμηκυνθεί η χρονοαπόσταση της διέλευσης συρμών, αν και η ΣΤΑΣΥ δηλώνει ότι οι υπάρχοντες συρμοί είναι αρκετοί.
Συνοπτικά, η προμήθεια των νέων συρμών Τραμ θα καλύψει τις ανάγκες που θα προκύψουν από τις νέες επεκτάσεις προς Πειραιά (5,4 χλμ.), Αργυρούπολη (1,1 χλμ.) και Πατησίων (2,2 χλμ.) που αναμένεται να προσελκύσουν περισσότερους από 50.000 νέους επιβάτες ημερησίως.
Φέτος θα ξεκινήσουν τα «βαριά» εργοτάξια στην πόλη του Πειραιά, που σημαίνει ότι θα επιδεινωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Γι' αυτό το λόγο οι συσκέψεις μεταξύ της Αττικό Μετρό και του Δήμου Πειραιά είναι συνεχείς, με στόχο την αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:05
Exit mobile version