ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:20
MENU CLOSE

Βουλευτής της Ν.Δ. «διακωμωδεί» την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

24.01.2014 19:25

«Εκτροχιάστηκε» απόψε η Βουλή και συγκεκριμένα ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης(πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ) κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Ντόλιος, του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η Τουρκία έχει ένα τεράστιο απόθεμα παράνομων μεταναστών και δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της, ακόμα και αν το θελήσει. «Θα πρέπει να διαχειριστούμε το θέμα αυτό και σε ανθρωπιστική βάση, αλλά και στη βάση της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων» σημείωσε.
 
Λαμβάνοντας ξανά τον λόγο, η κ. Κατριβάνου ζήτησε να υπάρξει συμφωνία όσον αφορά στο ότι όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται στη θάλασσα, πρώτο πρέπει να διασώζεται και μετά να λαμβάνει χώρα η διαφωνία για το τι θα γίνει με αυτόν.
«Αυτό που μας περιγράφηκε, είναι πως οι άνθρωποι αυτοί προσπάθησαν να ανεβούν πάνω στο πλοιάριο, εμποδιστήκαν από τους λιμενικούς, οι οποίοι με κλωτσιές και με τα όπλα τους, με τις λόγχες, δεν τους άφηναν να ανέβουν. Επίσης, δεν ρίχθηκαν σωσίβια» δήλωσε.
 
Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, δεν αναφέρθηκε στο συμβάν, ωστόσο δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσει η αναφορά στον επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μουΐζνιεκς, και υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο επίτροπος είχε στο παρελθόν άδικα αποδώσει ευθύνες στον Αντ. Σαμαρά για χρήση γλώσσας που στιγματίζει μετανάστες.
 
«Ο επίτροπος Μουΐζνιεκς στηρίζει όλο το οικοδόμημά του σε μια φράση του πρωθυπουργού, που είπε ότι "θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις". Μήπως εννοούσε ο πρωθυπουργός, ότι ως πολέμαρχος θα κατεβεί στη πόλη και θα καθαρίσει την Αθήνα; Απλώς, υπήρχε μεγάλο λαθρεμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών – και όταν είπε "θα καθαρίσουμε τις πόλεις" εννοούσε από την εγκληματικότητα» σημείωσε.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:15
Exit mobile version