search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:31
MENU CLOSE

Αυξάνονται οι αμοιβές των επικεφαλής τραπεζικών κολοσσών

31.01.2014 18:53
Αυξάνονται οι αμοιβές των επικεφαλής τραπεζικών κολοσσών - Media

Τα 23 εκατομμύρια δολάρια έφτασε η αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Goldman Sachs, «μόλις» 20 εκατ. δολάρια για τον επικεφαλής της JPMorgan.

Τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις και τα αλλεπάλληλα πακέτα λιτότητας αποτελούν τον κανόνα για τις περισσότερες χώρες της Δύσης, και όχι μόνο.
 
Ωστόσο είναι γνωστό ότι η κατάσταση αυτή δεν αφορά όλους τους πολίτες, και σίγουρα όχι στελέχη όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλανκφάιλ.
 
Σύμφωνα λοιπόν με το πρακτορείο Reuters, ο εν λόγω κύριος είδε την αμοιβή του να αυξάνεται μέσα στο 2013 κατά 2 εκατομμύρια δολάρια, αγγίζοντας το αστρονομικό ποσό των 23 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Το ποσό αυτό προκύπτει από τον συνδυασμό του μισθού και διαφόρων ειδών μπόνους.
 
Η αμοιβή του εκατομμυριούχου επικεφαλής της Goldman Sachs μπορεί να συγκριθεί ίσως μόνο με αυτόν του Διευθύνοντος Συμβούλου της – ανταγωνίστριας, κατά τα άλλα -, JPMorgan Τζέιμι Ντίμσον, ο οποίος είδε την αμοιβή του να αυξάνεται κατά 74% σε σχέση με το 2012, αγγίζοντας τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:30