search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:40
MENU CLOSE

Ρατσιστικά τα κίνητρα των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν

31.01.2014 15:18
Ισόβια στους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν - Media

Έγκλημα ρατσιστικής βίας χαρακτήρισαν τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν οι μάρτυρες που κατέθεσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

 
Έγκλημα ρατσιστικής βίας χαρακτήρισαν τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν οι μάρτυρες που κατέθεσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
 
«Φυλετικό κίνητρο» υποστήριξε πως είχαν οι δράστες της δολοφονίας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας.
 
Είπε επίσης πως «το γεγονός ότι έκρυψαν τις πινακίδες από το μηχανάκι τους και όχι το μαχαίρι, συνάδει με την ασυδοσία που υπήρχε εκείνη την περίοδο και το πόσο θεωρούσαν ότι είχαν το ακαταδίωκτο».
 
Σύμφωνα με την κ. Κατριβάνου, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 350 περιστατικά ρατσιστικής βίας. 
 
Κατάθεση έδωσε και η πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, Μαρία Κουβέλη, η οποία επίσης έκανε λόγο για «έγκλημα ρατσιστικής βίας» και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι ο 27χρονος αλλοδαπός εργάτης δέχθηκε επτά μαχαιριές.
 
Νωρίτερα, κατέθεσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημ. Χριστόπουλος, που επίσης μίλησε για έγκλημα με κίνητρο το ρατσιστικό μίσος, το οποίο εκδηλώνεται με κύριο χαρακτηριστικό την αδικαιολόγητη βία.
 
Ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, στην κατάθεσή του, αναφέρθηκε στο θύμα χαρακτηρίζοντάς το ως ένα εργατικό παιδί που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές.
 
Όπως είπε, «στην Ελλάδα ζουν περίπου 40.000 Πακιστανοί, οι μισοί από τους οποίους είναι στην Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια πήραμε πολύ αγάπη αλλά τα τελευταία τρία δεχόμαστε συνέχεια επιθέσεις. Το 2012 βγήκαν και τα μαχαίρια. Ως πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών έχω καταγράψει 700 περιστατικά βίας».
 
Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο να διατάξει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εντολέων τους, σε όποιο χρονικό βάθος αποφασίσει, προκειμένου, όπως είπαν, να αποδειχθεί ότι δεν έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή.
 
Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος των δύο νεαρών δεν αποδίδονται ρατσιστικά χαρακτηριστικά στο έγκλημα.
 
Οι δύο παράλληλα κατηγορούνται και στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
 
Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Φεβρουαρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:37