Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΣτην κατασκευή του νέου υποθαλάσσιου διεθνούς καλωδίου υπέρ-υψηλών ταχυτήτων Asia Africa Europe – 1 (AAE-1) συμμετέχει ο ΟΤΕ, μέσω της θυγατρικής του OTEGLOBE.
Στην κατασκευή του νέου υποθαλάσσιου διεθνούς καλωδίου υπέρ-υψηλών ταχυτήτων Asia Africa Europe – 1 (AAE-1) συμμετέχει ο ΟΤΕ, μέσω της θυγατρικής του OTEGLOBE.
Το ΑΑΕ-1 θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα στον κόσμο, έκτασης περίπου 25.000 χλμ και θα είναι από τα ελάχιστα που θα διασυνδέουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη.
Η κατασκευή του νέου καλωδίου αναμένεται να προκαλέσει ραγδαία ανάπτυξη στις συμμετέχουσες εταιρείες και χώρες, παρέχοντας ασφαλή, αξιόπιστη και ταχύτατη διασύνδεση. Με την επένδυση αυτή ο Όμιλος ΟΤΕ, μέσω της OTEGLOBE, τοποθετεί την Ελλάδα στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της Μεσογείου, η οποία θα αποτελεί πλέον μία από τις τρεις βασικές πύλες εισόδου στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία και τη Γαλλία.
Για την κατασκευή του ΑΑΕ-1, ένωσαν τις δυνάμεις τους δεκαεπτά από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, εκπρόσωποι των οποίων υπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Χόνγκ Κόνγκ τη Σύμβαση Κατασκευής και Συντήρησης (C&MA), σημαίνοντας την έναρξη των εργασιών κατασκευής. Το νέο καλώδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.