search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 08:20
MENU CLOSE

Στη δικαιοσύνη η υπόθεση του ΟΚΑΝΑ, μετά το πόρισμα των επιθεωρητών υγείας.

06.02.2014 15:48
Στη δικαιοσύνη η υπόθεση του ΟΚΑΝΑ, μετά το πόρισμα των επιθεωρητών υγείας.   - Media

Στον εισαγγελέα αποστέλλεται το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας σχετικά με την κακοδιαχείριση στον ΟΚΑΝΑ που κατήγγειλε πριν από λίγες ημέρες η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.

Στον εισαγγελέα αποστέλλεται το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) σχετικά με την κακοδιαχείριση στον Οργανισμό Καταπολέμησης Ναρκωτικών που κατήγγειλε πριν από λίγες ημέρες η αρμόδια υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο της υφυπουργού, στο 30σέλιδο πόρισμα των «ράμπο» της υγείας, διαφαίνονται παρατυπίες και για το λόγο αυτό, προχωρά σε μηνυτήρια αναφορά για τρία θέματα που αφορούν τόσο στη διαχείριση του Οργανισμού, όσο και σε καθαρά οικονομικές παρατυπίες.
 
Ετσι προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και του ΟΚΑΝΑ, ύψους 20 εκ. ευρώ, 10 εκ. εκ των οποίων εκταμιεύτηκαν από τον ΟΚΑΝΑ για να τακτοποιηθούν ορισμένες οικονομικές εκκρεμότητες του Οργανισμού. Σύμφωνα με την Ζέττα Μακρή, η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, μετά από 7 μήνες, ενημέρωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι τα χρήματα αυτά διατέθηκαν σε υποχρεώσεις και ζητούσε τα υπόλοιπα 10 εκατομμύρια. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητούσε απολογισμό για τα χρήματα που δαπανήθηκαν, σύμφωνα με την Ζέττα Μακρή και τότε έλαβε απάντηση από τη διοίκηση, ότι τα χρήματα διατέθηκαν σε τέσσερις κατασκευές, αλλά και στη μισθοδοσία και σε προσλήψεις, χωρίς, όμως, να προσκομιστούν τα απαραίτητα παραστατικά, σύμφωνα με την υφυπουργό. Όταν το ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε την σύμβαση με τον ΟΚΑΝΑ, οι αρμόδιοι υπάλληλοί του και η διοίκηση παρέδωσαν απολογισμό, αλλά για 5 εκ. ευρώ, αντί για 10, υποστηρίζει η υφυπουργός της Υγείας, η οποία επιμένει ότι ο ΟΚΑΝΑ δεν διαχειρίστηκε αυτοτελώς τα 10 εκατομμύρια, ενώ για τα 5 εκατομμύρια επισημαίνει η ίδια, ότι τα παραστατικά είναι εντελώς πρόχειρα.
 
Το ΣΕΥΥΠ και ορκωτοί λογιστές που διορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας και διενήργησαν την έρευνα, κατέληξαν στο 30σέλιδο πόρισμά τους, ότι προέκυψε απουσία συνοδευτικών στοιχείων, αποδείξεων, αντισυμβατικές συμπεριφορές, αλλά και ιδιόχειρες αποδείξεις, στοιχεία που στοιχειοθετούν – σύμφωνα με τους επιθεωρητές – παράτυπες διαδικασίες.
 
Την ερχόμενη Πέμπτη, η Ζέττα Μακρή θα παραδώσει το πόρισμα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και από κει και πέρα η υπόθεση θα τραβήξει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 08:09