search
ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 16:32
MENU CLOSE

Αυτός είναι ο κατάλογος με τις 11.500 απολύσεις από το Δημόσιο

26.02.2014 09:11
Αυτός είναι ο κατάλογος με τις 11.500 απολύσεις από το Δημόσιο - Media

Επίορκοι, γιατροί ΕΟΠΥΥ, υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα, μεταξύ άλλων, θα αποτελέσουν τη δεξαμενή από την οποία θα προέλθουν οι απομακρύνσεις από το δημόσιο τομέα σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να καταθέσει το σχέδιο για τις 11.500 απομακρύνσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο, που θα πρέπει να γίνουν εντός του 2014. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως οι απολύσεις στο Δημόσιο θα ολοκληρωθούν μέσα στο έτος, ενώ θα ισχύσει ένας μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας.
 
Σύμφωνα με το «Έθνος», επίορκοι, γιατροί ΕΟΠΥΥ, υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα, μεταξύ άλλων, θα αποτελέσουν τη δεξαμενή από όπου θα προέλθει η «ελάφρυνση» του δημόσιου τομέα.
 
Ειδικότερα, το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις απολύσεις προβλέπει ότι θα απομακρυνθούν: 
 
-500 επίορκοι με τις τελεσίδικες αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων.
-2.400 γιατροί του ΕΟΠΥΥ που δεν θα αποδεχθούν την επιλογή να εργαστούν στον ασφαλιστικό φορέα.
-1.000 εργαζόμενοι που θα απομακρυνθούν λόγω ανικανότητας μετά από εισήγηση των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.
-1.500 υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες, λόγω κατάργησης ή συγχώνευσης νομικών προσώπων.
-6.000 υπάλληλοι που θα τεθούν ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα ολοκληρωθεί το 8μηνο που προβλέπει ο νόμος, χωρίς να έχουν καταφέρει να τοποθετηθούν. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 16:30