ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:54
MENU CLOSE

Συκώτι μοσχαρίσιο με πορτοκάλι

06.03.2014 17:50

Με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος όπου προστίθεται και ο χυμός πορτοκαλιού, εξουδετερώνεται η μυρωδιά του συκωτιού και έτσι είναι πιο εύκολο να το προτιμούν και τα παιδιά.

Υλικά

1 μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε λεπτές φέτες
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ.  κορν φλάουρ
Αλάτι, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το συκώτι και από τις 2 μεριές, μέχρι να ροδίσει.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο.

Αναμιγνύουμε σε μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό με το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο φαγητό για να δέσει η σάλτσα του, ανακατεύοντας.

Σερβίρουμε το συκώτι πάνω σε φύλλα ρόκας και συνοδεύουμε με ρύζι. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:53
Exit mobile version