ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:51
MENU CLOSE

Φιλέτο γαλοπούλας με μέλι και θυμάρι

07.03.2014 22:00

Ιδανική λύση για την περίπτωση που θέλετε να απολαύσετε κάτι εύκολο, άκοπο και εύγευστο. Προσοχή, μην ρίξετε αλάτι, γιατί η σόγια σος είναι αρκετά αλμυρή από μόνη της.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 ΛΕΠΤΑ

Υλικά
4 φιλέτα γαλοπούλας
½ φλιτζ. τσαγ. σόγια σος
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 1/2 κουταλιά μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
Λίγο θυμάρι αποξηραμένο
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Σουσάμι, για το  γαρνίρισμα
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο, φαρδύ μπολ ανακατέψτε τη σόγια σος, το σκόρδο σε σκόνη, το θυμάρι και το πιπέρι. Βάλτε μέσα τα φιλέτα και αφήστε να μαριναριστούν για 2 ώρες περίπου (αν τα βάλετε στο ψυγείο, φροντίστε το μπολ να έχει καπάκι).
Ζεστάνετε λίγο ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και ρίξτε μέσα τα φιλέτα να τηγανιστούν, χωρίς να τα στραγγίσετε τελείως από το υγρό μείγμα, γυρίζοντάς τα τακτικά.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα περιχύνετε με το μέλι, χαμηλώνετε την φωτιά και τα αφήνετε για 4-5 λεπτά ακόμη, μέχρι να έχετε μία παχύρρευστη σάλτσα.

Αποσύρετε από το τηγάνι, πασπαλίστε τα με σουσάμι και σερβίρετε.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:47
Exit mobile version