Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Επιστολή «απόγνωσης» έστειλαν οι επί μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ στον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρεία της Κομισιόν,Μάρτιν Σούλτς, μετά την προκλητική πρόταση της διοίκησης του κόμματος για εξόφλησή τους με το 20% των οφειλουμένων.
Επιστολή «απόγνωσης» έστειλαν οι επί μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ στον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρεία της Κομισιόν,Μάρτιν Σούλτς, μετά την προκλητική πρόταση της διοίκησης του κόμματος για εξόφλησή τους με το 20% των οφειλουμένων.
Στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι «καρφώνουν» τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τον διευθυντή Νίκο Σαλαγιάννη στους οποίους καταλογίζουν υποκρισία. Τέλος μιλούν για ψυχολογική και οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων.
Αναλυτικά η επιστολή των απλήρωτων εργαζομένων:
«Σφυρίζοντας αδιάφορα για τους υπαλλήλους του ΠαΣοΚ
1. Ο διευθυντής Ν. Σαλαγιάννης, συνυπεύθυνος για την κατάσταση του κόμματος, αφού έχει εξαθλιώσει ψυχικά και οικονομικά τους υπαλλήλους ,προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους αναγκάσει να φύγουν παίρνοντας ελάχιστα από τα οφειλούμενα, πετώντας τους κυριολεκτικά στο δρόμο, αδιαφορώντας για το τι πρόσφεραν τόσα χρόνια γι’ αυτούς,ακόμη και για τον ίδιο, όταν έβαζε υποψηφιότητα για βουλευτής, έχοντας πάνω τους τη στάμπα του κόμματος σε κάθε νέα απόπειρα εύρεση εργασίας.
2. Ο ίδιος ο πρόεδρος Ε. Βενιζέλος είπε ότι μπήκαν εταιρίες για έλεγχο των οικονομικών του κόμματος και όλη η αλήθεια θα λάμψει. Που είναι τα αποτελέσματα αυτών των εταιριών.Γιατί θάφτηκαν ; Τι φοβηθήκαν και δε φανερώσαν τα στοιχεία .Πήγαν και αυτά μαζί με τη λίστα Λαγκάρντ;
3. Ο Γ. Παπανδρέου έφτασε το κόμμα στο 12% και πέσανε όλοι πάνω του και τον φάγανε. Εσείς που από το 12% το φτάσατε στο 4% τι κάθεστε και κάνετε; Αυτοί που νοιάζονται και πονάνε το ΠΑΣΟΚ που είναι; Γιατί είναι θεατές σε αυτό, και δε παίρνουν θέση στο βρώμικο παιχνίδι που γίνεται στις πλάτες των υπαλλήλων του κόμματος, και στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται πια για αυτούς, για το μέλλον του κόμματος;
4. Όσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ ερχόντουσαν εκατομμύρια, όλοι ήσασταν παρών και κοιτούσε ποιος θα κλείσει καλύτερη σουίτα στα ξενοδοχεία από τον άλλον, ποιος θα μπορέσει να είναι στη πρώτη δύναμη. Σας ενδιέφερε μόνο η δική σας προβολή,και καμαρώνατε που είσασταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάποιοι έχετε φάει και ξύλο για τις ιδέες και τα οράματα του ΠΑΣΟΚ. Τώρα που εσείς οι ίδιοι φτάσατε το κόμμα στο πάτο και στη διάλυση του, σφυρίζετε αδιάφορα και γυρίζετε τη πλάτη στο κόμμα που σας ανάδειξε και σας έκανε αυτό που σήμερα είστε.
5. Ήθελα να ήξερα με τι καρδιά μπαίνουν στο κτίριο στη Χαρ. Τρικούπη ξέροντας όλη αυτή την ιστορία που φέρει αυτό το κτίριο, όσοι μπαίνετε, γιατί τώρα περισσότεροι είναι οι αστυνομικοί από όλους τους υπόλοιπους, και πως αντικρύζετε αυτούς τους υπαλλήλους που κάποιους εσείς οι ίδιοι τους διορίσατε εκεί, αδιαφορώντας για την οικονομική τους κατάσταση, για την επιβίωση τους.
6. Ο πρόεδρος Ε. Βενιζέλος δίνει αγώνα ακόμα και μέσα στη Βουλή για τα εργασιακά, για τους δικούς του υπαλλήλους γιατί αδιαφορεί;
Επιτέλους ας κοιτάξει κάποιος κατάματα αυτούς τους ανθρώπους ,ας βρεθεί κάποιος που θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι για να σταματήσει αυτή η εξαθλίωση των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ.
Εμείς δεν τρέχουμε να πιάσουμε θέση σε άλλα κόμματα, ούτε ιδρύουμε νέο κόμμα.
Εμείς είμαστε η ψυχή του ΠαΣοΚ και θα πιστεύουμε για πάντα σε αυτό!
Δώστε επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα τους, μη τους γυρνάτε τη πλάτη
Δώστε ένα τέλος στο αδιέξοδο των εργαζομένων.»
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.