ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:10
MENU CLOSE

Σεμιφρέντο καφέ

12.03.2014 22:00

Αριστοκρατικό και δροσερό, φτιάχνεται με λίγη καλή διάθεση και από τον πλέον ερασιτέχνη της κουζίνας…  

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 ΛΕΠΤΑ, ΣΥΝ ΨΥΞΗ

 
Υλικά
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
1 κ.σ. μπράντι ή baileys
4 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
100 γρ. ζάχαρη καστανή, ακατέργαστη
300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
100 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη (κουβερτούρα ή κάποια σοκολάτα της αρεσκείας σας με ξηρούς καρπούς και μέλι ή μπισκότα)
 
Εκτέλεση
Βουτυρώστε μία μακρόστενη φόρμα, κατάλληλη για κατάψυξη, και στρώστε τη περιμετρικά με διάφανη μεμβράνη. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τον στιγμιαίο καφέ, το μπράντι, τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να διαλυθούν τελείως οι κόκκοι καφέ.

Σε άλλο μπολ βάλτε τα ασπράδια και χτυπήστε τα με μίξερ χειρός μέχρι να πάρετε μία σφιχτή μαρέγκα που θα εμφανίζονται κορυφούλες στην επιφάνειά της. Τοποθετήστε σε ένα σκεύος την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε την κι αυτήν με το μίξερ χειρός μέχρι να σφίξει και να φουσκώσει.

Ρίξτε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα με τον καφέ και μετά ενσωματώστε απαλά και τη μαρέγκα, για να μη χάσει τον όγκο της. Ρίξτε όλο αυτό το μείγμα στη φόρμα και τέλος, προσθέστε και τα κομμάτια σοκολάτας.

Καλύψτε το γλυκό με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Μπορείτε να το απολαμβάνετε για 4 βδομάδες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version