ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:22
MENU CLOSE

Ρεβίθια φούρνου με λιαστή ντομάτα και σπανάκι

13.03.2014 22:00

Θρεπτικό, νηστίσιμο και σε πρωτότυπη εκδοχή! Άλλωστε, κανείς δεν πρέπει να παραλείπει τα όσπρια από τη διατροφή του, τουλάχιστον 1 φορά τη βδομάδα.

Υλικά
300 γρ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι
100 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από τα υγρά τους
4 ντομάτες ώριμες
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. φύλλα baby σπανάκι
1 κ. γ. ζάχαρη
1 κ.γ. βασιλικός ξερός
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Βράζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα για 45 περίπου λεπτά και αλλάζουμε δύο φορές το νερό πριν παραμαλακώσουν.

Εν συνεχεία ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες.

Σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι, φτιάχνουμε την  κόκκινη σάλτσα. Αφού ζεσταθεί λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, την ντομάτα και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση, να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τέλος, αραδιάζουμε σε ταψί τα ρεβίθια με λίγο ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και τη σάλτσα ντομάτας, το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά με μισό λίτρο νερό. Αν χρειαστεί λίγο παραπάνω, το προσθέτουμε κατά το ψήσιμο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:17
Exit mobile version