ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:28
MENU CLOSE

Σοκολατένιο μιλφέιγ

17.03.2014 12:15

Μία από τις αγαπημένες παραλλαγές στα κρεμώδη γλυκά, είναι να τα μετατρέπουμε σε σοκολατένια! 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΨΗΣΙΜΟ: 30 ΛΕΠΤΑ
Υλικά
    1 φύλλο σφολιάτας
    1 ½ φλιτζ. τσαγ.  γάλα φρέσκο
    1 βανιλίνη
    4 κρόκοι αυγών
    ¼ φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
    3 κ.σ. κορν φλάουρ
    160 γρ. μαύρη σοκολάτα
Για το γλάσο:
    ½  κ.σ. βούτυρο
    70 γρ. μαύρη σοκολάτα
    150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. νερό
 
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε τη γέμσιση. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και προσθέτουμε τη βανιλίνη. Το αφήνουμε στην άκρη.
 Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ύστερα λίγο-λίγο το ζεσταμένο γάλα και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
 Βάζουμε το μείγμα σε μικρή κατσαρόλα, να βράσει σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας σε ταψί, το τρυπάμε σε πολλά σημεία με πιρούνι για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε το γλάσο: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί  ή στα μικροκύματα και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να μην έχει γρομπαλάκια.
Όταν ψηθεί η σφολιάτα, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε 3 ίσα ορθογώνια κομμάτια. Απλώνουμε με σπάτουλα ή κουτάλι  τη μισή γέμιση επάνω στο πρώτο φύλλο, καλύπτουμε με το δεύτερο, απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με το τρίτο φύλλο. Αλείφουμε την επιφάνεια με το γλάσο και σερβίρουμε.
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:22
Exit mobile version