search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:28
MENU CLOSE

Διεθνείς προσωπικότητες κατά του ξεπουλήματος του Ελληνικού

24.03.2014 22:00
Το Ελεγκτικό Συνέδριο (ξανά) μπλοκάρει την πώληση του Ελληνικού - Media

Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ γονυπετείς ζητούν από τον μοναδικό (!) ενδιαφερόμενο επενδυτή να δώσει λίγα ψίχουλα παραπάνω για το καλύτερο παραλιακό οικόπεδο της Ευρώπης, το κίνημα κατά του ξεπουλήματος του Ελληνικού παίρνει διεθνείς διαστάσεις.

Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ γονυπετείς ζητούν από τον μοναδικό (!) ενδιαφερόμενο επενδυτή να δώσει λίγα ψίχουλα παραπάνω για το καλύτερο παραλιακό οικόπεδο της Ευρώπης, το κίνημα κατά του ξεπουλήματος του Ελληνικού παίρνει διεθνείς διαστάσεις.

Σημαντικές προσωπικότητες από το διεθνή χώρο υπέγραψαν το κείμενο της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» με το οποίο ζητούν την άμεση διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας Σαρωνικού επισημαίνοντας ότι «οι παραλίες, οι ακτές, οι αρχαιολογικοί χώροι αποτελούν δημόσια αγαθά.  Το Ελληνικό αποτελεί δημόσιο αγαθό.  Το Ελληνικό δεν παζαρεύεται, δεν παραχωρείται, δεν τεμαχίζεται, δεν  πωλείται».

Από το διεθνή χώρο κατά της εκποίησης του Ελληνικού τοποθετήθηκαν δεκάδες προσωπικότητες, κυρίως από την Γαλλία, αλλά και από την Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ελβετία και τον Καναδά. Μεταξύ αυτών, υπογράφει ο Γάλλος πρόεδρος και ο Μοριτιανός αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UΙΑ), ο Ιταλός και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου που προέρχονται από την Ισπανία και τις Φιλιππίνες, καθώς και ο δικός μας Νίκος Φιντικάκης, μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων.

Συγκεκριμένα από την Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων  (U.I.A) συνυπογράφουν οι:

-Albert Dubler, UIA President, France.
-Gaetan  Siew, Past President of UIA, Mauritius.
-Antonio. R. Riverso, UIA Vice President Region 1, Italy.
-Deviz Incedayi, UIA Vice President Region 2, Turkey
-Fabian Listerri, Counsil Member Region 1, Spain.
-Yolanda Reyes, UIA Counsil Member Region 4, Philipinne.
-Fintikakis Nikos,  UIA Counsil Member, Greece
Την καμπάνια στηρίζουν επίσης εκτός από 80 φορείς και κινήσεις πολιτών από την Ελλάδα, διεθνείς συλλογικότητες όπως:
-No Vox International
-Association OMUNGA, member du Reseau No Vox
-AC! Agire ensemble contre la chomage, la precatite et les exclusions, Paris
ENSEMLE, Mouvement pour un alternative de gauche ecologiste et solidaire (member de Front de Gauche en France)
-Europe Solidaire sans Frontiaires, Geneve
-Droit de Logement, France
-Aitec/IPAM, France
-CEDETIM/IPAM – France

Η τύχη του Ελληνικού χτυπά αντίστροφα αφού την Τετάρτη λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία Lamda Development να αυξήσει την εξευτελιστική προσφορά που έχει κάνει για την αγορά του 100% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. Εξευτελιστική προσφορά αφού κυμαίνεται στα 430 εκατομμύρια ευρώ για έκταση 6.5000 στρεμμάτων και μάλιστα με το τίμημα να μην καταβάλλεται με την υπογραφή της συμφωνίας αλλά το 75% σε 10 ετήσιες δόσεις!

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η εκτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή της έκτασης είναι άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτίμηση, βέβαια, που και αυτή είναι εξαιρετικά υποτιμημένη αφού όπως από τις 13 Μαρτίου έχει αποκαλύψει το «Π», το ΤΑΙΠΕΔ έχει καταχωνιάσει μελέτη που έγινε για λογαριασμό της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε και σύμφωνα με την οποία τα τρία σενάρια εκτίμησης της αξίας της γης μιλούν για 1,5 έως και πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ακόμα ότι πριν από δυο χρόνια η τότε μνημονιακή κυβέρνηση εκτιμούσε την αξία του Ελληνικού και της παραλιακής ζώνης στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:28