ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:41
MENU CLOSE

Σπιτικά κρουασάν με 4 υλικά

24.03.2014 06:42

Ζεστοφουρνιστά, τρώγονται όλες τις ώρες της μέρας και γίνονται χωρίς καθόλου κόπο. Μπορείτε αντί για πραλίνα να τα γεμίσετε με μαρμελάδα, ή να τα κάνετε αλμυρά με γέμιση ζαμπόν-τυρί, πασπαλίζοντας με κεφαλογραβιέρα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 16

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
¾ φλιτζ. τσαγ. πραλίνα φουντουκιού
1 κρόκος αβγού
3 κ.σ. φουντούκια ανάλατα, ψιλοκομμένα
 
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Στρώνετε 2 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Απλώνετε τα φύλλα σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τρίγωνα κομμάτια, ώστε να πάρετε 8 τρίγωνα από κάθε φύλλο.

Βάζετε στο κέντρο της μακριάς πλευράς των τριγώνων, από 2 κουταλάκια πραλίνα.

Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό, ξεκινώντας από την μακριά πλευρά και καταλήγοντας στη μύτη και πατάτε ελαφρώς για να κολλήσει και να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

Βάζετε το κρουασάν στην λαμαρίνα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο και σχηματίζετε όλα τα κρουασάν.

Χτυπάτε τον κρόκο με ελάχιστο νερό και αλείφετε τα κρουασάν με πινέλο.

Πασπαλίζετε με τα τριμμένα φουντούκια και ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν, για περίπου 30 λεπτά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:38
Exit mobile version