ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:18
MENU CLOSE

Ζουμεροί κολοκυθοκεφτέδες

31.03.2014 07:03

Με φέτα και άνηθο, αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες μπορούν να μαγειρευτούν και στο φούρνο, για μια πιο υγιεινή πρόταση.

7-8 κολοκύθια μεγάλα
3 αυγά
1½ φλιτζ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθου, ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. τσαγ. φέτα, τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση
 
Καθαρίζετε τα κολοκύθια, κόβετε τις άκρες τους και τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα στραγγίζετε με τα χέρια σας μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και να είναι στεγνά.
 
Βάζετε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και προσθέστε τα αυγά, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο αφού τον ψιλοκόψετε, τη φέτα -αφού την τρίψετε με τα χέρια σας-, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
 
Ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνετε με ένα κουτάλι της σούπας ρίξτε κουταλιές από το μείγμα στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν.
 
Τους αποσύρετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τους σερβίρετε ζεστούς σε μια πιατέλα, συνοδεύοντας με τζατζίκι. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:16
Exit mobile version