ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:17
MENU CLOSE

Αγκινάρες γεμιστές με κιμά

28.04.2014 17:11

Τώρα είναι η εποχή της αγκινάρας και αυτή η συνταγή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες αγκινάρες αλά πολίτα. Μπορείτε να τη φτιάξετε, έχοντας κάνει τη σάλτσα κιμά από την προηγούμενη μέρα.

Ετοιμάστε μία σάλτσα ντομάτας με κιμά, με τον ίδιο τρόπο που τη φτιάχνετε για να κάνετε μακαρόνια με κιμά. Ρίξτε μέσα το αυγό κι ανακατέψτε το. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες αγκινάρες, καθαρίστε τες έτσι ώστε να μείνουν μόνο οι κούπες, κόβοντας και αφαιρώντας όλα τα φύλλα και το χνούδι από το κέντρο. Βάλτε το βούτυρο σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις αγκινάρες κι από τις δύο πλευρές.

Περιχύστε τις με το χυμό λεμονιού και κατεβάστε τις από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρά και αραδιάστε τις σε ταψάκι ή σε πυρέξ σκεύος τη μια πλάι στην άλλη, περιχύνοντας με το ζουμί τους. Βάλτε στην κάθε μια από μια κουταλιά κιμά και πασπαλίστε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Σκεπάστε τις αγκινάρες μια-μια με μπεσαμέλ, απλώνοντας  την επιφάνεια τους. Πασπαλίστε και πάλι με λίγο κεφαλοτύρι και ψήστε τες στο φούρνο στους 180οC 40 με 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η μπεσαμέλ.
Σερβίρετέ τις ζεστές.
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:16
Exit mobile version