ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:36
MENU CLOSE

Νικολόπουλος για Χ.Α.: «Το Σύνταγμα απαγορεύει διάλυση πολιτικών κομμάτων»

30.04.2014 10:18

Την άποψή ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα απαγορεύεται διάλυση πολιτικών κομμάτων, οποιαδήποτε ιδεολογία και να έχουν, εξέφρασε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Νικολόπουλος.

Στα "μαχαίρια" Νικολόπουλος – ΠΑΣΟΚ
 
Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον Ηλία Νικολόπουλο «συνταγματολόγο της Χρυσής Αυγής», υποστηρίζοντας ότι «μετέχει χωρίς ενδοιασμό από κοινού με όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σε τηλεοπτικές εκπομπές, τεκμηριώνοντας, δήθεν επιστημονικά, τις απόψεις τους, με τα στελέχη της Χ.Α. να χαμογελούν, να χειροκροτούν και να χαίρονται».
 
Με την σειρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για απέλπιδα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να αποπροσανατολίσει την πολιτική ατζέντα και για πολιτικές μεθοδεύσεις «που αγγίζουν τα όρια της παράνοιας», χαρακτηρίζοντας βέβαιη, την «εξαφάνιση» του κόμματος από τον πολιτικό χάρτη.
 
Ο Ηλίας Νικολόπουλος βγήκε στην κόντρα επίθεση παραθέτοντας απόσπασμα από το βιβλίο του «ομότεχνου συναδέλφου» του, όπως αποκαλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα δικαστικής απαγόρευσης πολιτικού κόμματος:
 
«Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ομότεχνος συνάδελφός μου εκτός του ότι συμφωνεί με την άποψή μου ότι το Σύνταγμα δεν δίνει την δυνατότητα δικαστικής απαγόρευσης πολιτικού κόμματος, "καλύπτει" το φασιστικό αυτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ακόμα και για το μέλλον» σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, και παραθέτει το εξής απόσπασμα από το βιβλίο του κ. Βενιζέλου: «…ακόμη και αν επιλεγεί στο μέλλον από τον αναθεωρητικό νομοθέτη η λύση της εισαγωγής του Συνταγματικού Δικαστηρίου… δεν θα πρέπει να διαθέτει αρμοδιότητες σχετικές…με τη δράση και τη λειτουργία των κομμάτων… Η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (ως συστήματος θεσμών, διαδικασιών, δικαιωμάτων) ή είναι ελεύθερη ή δεν υφίσταται καθόλου».
 
Το ΠΑΣΟΚ, σε νέα του ανακοίνωση, κάνει λόγο για μείζον θέμα δημοκρατικής και ηθικής τάξης, με την υποψηφιότητα του Ηλία Νικολόπουλου, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ο τελευταίος, αντιτίθεται στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χ.Α., στην περικοπή της αποζημίωσης των προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α., ενώ τάσσεται υπέρ της παρουσίας και συμμετοχής στη Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α.
 
«Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάθε δημοκρατικός πολίτης ότι είναι άλλο η απαγόρευση κόμματος και άλλο η απαγόρευση και η ποινική καταστολή εγκληματικής οργάνωσης, που συγκροτείται και λειτουργεί με κέλυφος και πρόσχημα ένα πολιτικό κόμμα;» διερωτάται το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί στο θέμα που έχει προκύψει. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:35
Exit mobile version