ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:42
MENU CLOSE

Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

02.05.2014 21:00

Προσφέρετε στην οικογένεια σπιτική μαρμελάδα με μία από τις πιο εύκολες συνταγές. Σημειώστε πάντως, πως η ποσότητα ζάχαρης εξαρτάται από το πόσο γλυκιές είναι οι φράουλες που έχετε.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΖΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά

1 κιλό φράουλες, ώριμες αλλά σκληρές
600 γρ. ζάχαρη
1/4 φλιτζ.τσαγ.  χυμό λεμόνι
 
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φράουλες, με ένα μαχαιράκι κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε ευρύχωρο μπολ, όπου τις λιώνουμε με το χέρι.

Κατόπιν, τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.

Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 105°C. Αν δεν έχετε θερμόμετρο μαγειρικής, υπολογίστε γύρω στο μισάωρο. Μπορείτε να ελέγξετε αν έδεσε η μαρμελάδα βάζοντας λίγη σε ένα πιατάκι και περνώντας το δάχτυλό σας γρήγορα από τη μέση. Αν η μαρμελάδα δεν ξαναενωθεί σημαίνει ότι έδεσε.

Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει. Αν δεν θέλουμε να έχει κομματάκια φρούτου, την περνάμε από μπλέντερ.Κατόπιν τη βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:42
Exit mobile version