Εύκολο φαγάκι ζυμαρικών, αλλά όχι και από τα πιο συνηθισμένο. Πολύ γευστικό και κατάλληλο για αυτήν την εποχή που οι μελιτζάνες είναι στα καλύτερά τους!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 ΛΕΠΤΑ
Υλικά
500 γρ. πέννες (1 πακέτο)
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
15 ντοματίνια
½ κ.γ. ζάχαρη
2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
300 γρ ανθότυρο, κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο τις μελιτζάνες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το πιπέρι και λίγο αλάτι. Αφήστε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας περιοδικά με ξύλινη κουτάλα και ύστερα ρίξτε και τα ντοματίνια. Προσθέστε τον βασιλικό και κατεβάστε από τη φωτιά.
Προσθέστε τις πέννες και το ανθότυρο στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά πριν σερβίρετε.