ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:42
MENU CLOSE

Μπουκιές κοτόπουλου με σουσάμι

25.05.2014 21:00

Πιάτο ασιατικής προέλευσης, στην πιο ελληνική του εκδοχή, που συνδυάζεται ταιριαστά με ρύζι άγριο ή μπασμάτι και μπρόκολο.

    Για τη σάλτσα
    2 κ.γ.  ηλιέλαιο
    2 κ.γ.  φρέσκο τζίντζερ, πολτοποιημένο
    1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
 
Για το πανάρισμα
    2 ασπράδια αυγού
    4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    12 κ.σ. κορν φλάουρ
    ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
σουσάμι λευκό, για την επικάλυψη
 
Εκτέλεση
 
Για τη μαρινάδα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ζωμό του κοτόπουλου, το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το ξύδι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ηλιέλαιο. Από αυτό το μείγμα βάζουμε 6 κουταλιές της σούπας σε ένα άλλο μπολ, τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μπουκιές και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για μία  ώρα. Κρατάμε στην άκρη την μαρινάδα που απέμεινε γιατί θα χρειαστεί στο επόμενο βήμα.
 
Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε την 1 κουταλιά ηλιέλαιου σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέτουμε τη μαρινάδα που έχει περισσέψει και ανακατεύουμε να δέσει.
 
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας,  να φύγουν τα περιττά υγρά. Χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν . Στo μπλέντερ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι και τη μαρινάδα που απέμεινε στο μπολ με το κοτόπουλο. Δεν πειράζει αν σχηματιστούν γρομπαλάκια.
 
Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι , περνάμε το κοτόπουλο πρώτα από τα ασπράδια και έπειτα από το μείγμα αλευριού για να παναριστεί . Τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα .
 
Ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα τις μπουκίτσες κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με σουσάμι πριν σερβίρουμε.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:40
Exit mobile version