ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:06
MENU CLOSE

Όταν ο Σολωμός συνάντησε τον Ζαμπρότα (Video)

04.06.2014 13:09

Δεν είναι παράξενο που ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε σε greeklish, από την τέως αγαπημένη των πρωϊνάδικων, την Καλομοίρα, σε μια εκτέλεση (κυριολεκτικά), όπου μεταξύ άλλων ο Διονύσιος Σολωμός συνάντησε με μαγικό τρόπο τον τέως άσο της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Τζιανλούκα Ζαμπρότα.

Στο τελετουργικό του φιλικού αγώνα μεταξύ της Ελλάδας και της Νιγηρίας (0-0) που έγινε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, η συμπαθής, κατά τα άλλα, αοιδός τραγούδησε, όπως ειπώθηκε και γράφτηκε, τον Εθνικό Υμνο, σε αρκετά ελεύθερη απόδοση, εξ ου και μεταξύ των άλλων ακούστηκε και το «ζαμπρότα ανδρωμένοι» – ούτε καν ιδρωμένοι.
Για τους ύμνους εθνικούς και μη, ισχύει το «ψάλλω» και όχι το «τραγουδώ». Από κει και πέρα ό,τι μπορεί ο καθείς καταλαβαίνει και κάνει.

Οσο για την Εθνική ομάδα, εμφάνισε και πάλι καλά και κακά νέα. Το καλό ήταν που δεν δέχτηκε γκολ. Το κακό ότι για μια ακόμα φορά δεν σκόραρε. Οταν πετύχει γκολ και ειδικά αν κάνει νίκη στη Βραζιλία, ο Εθνικός Υμνος θα γίνει το σουξέ των μαγαζιών της παραλιακής.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:05
Exit mobile version