search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 15:20
MENU CLOSE

Στη Βουλή Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός (LIVE)

04.06.2014 05:34
Στη Βουλή Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός (LIVE) - Media

Στην Ολομέλεια της Βουλής παρευρίσκονται οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Λαγός προκειμένου να τοποθετηθούν για την άρση της ασυλίας τους. Δείτε live τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Στην Ολομέλεια της Βουλής παρευρίσκονται οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Λαγός προκειμένου να τοποθετηθούν για την άρση της ασυλίας τους, ενώ υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος πραγματοποιούν από το πρωί συγκέντρωση έξω από το Κοινοβούλιο.

Δείτε live τη συνεδρίαση της Βουλής

 
Η συζήτηση, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, θα διεξαχθεί σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 108 όπου ο βουλευτής που έχει αντίρρηση για την αίτηση άρσης της ασυλίας του παίρνει από την αρχή τον λόγο, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 83 του Κανονισμού, η Βουλή δεν θα εισέλθει στην ουσία των υποθέσεων, αλλά μόνο στο αν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών συνδέονται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα ή υποκρύπτεται πολιτική σκοπιμότητα.
 
Στην προηγούμενη ψηφοφορία για τους Γερμενή, Μπούκουρα και Αλεξόπουλο η άρση ασυλίας αποφασίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία επί των αιτήσεων προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγχυση στην καταμέτρηση των ψήφων και στην εξαγωγή του αποτελέσματος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμφισβητήσεις των αποτελεσμάτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει ήδη εισηγηθεί την άρση ασυλίας τους, και πλέον τον λόγο για την οριστική απόφαση θα έχει η Ολομέλεια. Στις δικογραφίες, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, γίνεται επίκληση όχι μόνο μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και του υλικού που βρέθηκε στα σπίτια των υποδίκων προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου (σ.σ. αφορά κυρίως τον Χρήστο Παπά).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 15:19