search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 05:34
MENU CLOSE

Κορμός ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

06.06.2014 14:33
oldphotoskormos_psygeiou1402064995.jpg

Το πιο εύκολο καλοκαιρινό γλυκό! Μπορείτε να το παραλλάξετε ανάλογα με τα γούστα σας, προσθέτοντας όχι μόνο ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας αλλά και ψιλοκομμένα κερασάκια μαρασκίνο ή γλυκό σύκο.

Το πιο εύκολο καλοκαιρινό γλυκό! Μπορείτε να το παραλλάξετε ανάλογα με τα γούστα σας, προσθέτοντας όχι μόνο ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας αλλά και ψιλοκομμένα κερασάκια μαρασκίνο ή γλυκό σύκο.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 ΛΕΠΤΑ
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα, τύπου πτιμπέρ
1 φλιτζ. τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα
1 πλάκα βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κουβερτούρες
3 κ.σ. κονιάκ
 
Εκτέλεση
Σε ένα πυρίμαχο μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί)  λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο μαζί με  την κουβερτούρα.
Όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το ζαχαρούχο,  σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτουμε όπως και χοντροκομμένα καρύδια, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα απαλά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Σε ένα μακρόστενο πιρέξ βάζουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το μίγμα το βάζουμε 2 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει και το συντηρούμε στο ψυγείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46