search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:24
MENU CLOSE

Ριζότο με πορτσίνι, πιπεριές φλωρίνης και κρόκο

10.06.2014 21:00
oldphotosrisotto1402564123.jpg

Ένας πιο εύκολος τρόπος να μαγειρέψετε ριζότο που να κρατάει τα υγρά του. 

Ένας πιο εύκολος τρόπος να μαγειρέψετε ριζότο που να κρατάει τα υγρά του. Εσείς μπορείτε να κάνετε όποια γευστική παραλλαγή θέλετε στα λαχανικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 14 ΛΕΠΤΑ
Υλικά  
 500 γρ. Ρύζι για ριζότο (αρμπόριο, carnaroli ή vialone nano)
    5 κλωστές κρόκος Κοζάνης
    100 γρ. Βούτυρο φρέσκο
    2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
    200 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, μουσκεμένα  σε κρασί
    1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
    1 φλιτζ. τσαγ. μαυροδάφνη
    χυμός ενός πορτοκαλιού
    1 φλιτζ. τσαγ.  ελαιόλαδο
    Αλάτι
 
εκτέλεση
Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε  τα κρεμμύδια. Μόλις ροδίσουν, ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη μαυροδάφνη. Ανακατεύουμε άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Μετά από 5 λεπτά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τον κρόκο και αφήνουμε να βράσει σε υψηλή φωτιά. Κατόπιν, αλατίζουμε και ρίχνουμε το ρύζι. Μόλις βράσει, αποσύρομε την κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το ρύζι για 10 λεπτά στη φωτιά με κλειστό το μάτι, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε το μίγμα λαχανικών και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:20