search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:47
MENU CLOSE

Κιώτικη μαγειριά

11.06.2014 09:10
oldphotosmageiria1402564419.jpg

Παραδοσιακό, ελαφρύ και κρεμώδες γλυκό από την Κω, που συνήθως συναντάται σε μοναστήρια, τόσο σε αλμυρή εκδοχή όσο και στη γλυκιά του.

Παραδοσιακό, ελαφρύ και κρεμώδες γλυκό από την Κω, που συνήθως συναντάται σε μοναστήρια, τόσο σε αλμυρή εκδοχή όσο και στη γλυκιά του.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 ΛΕΠΤΑ
Υλικά
700ml νερό
½ φλιτζ. τσαγ.  ζάχαρη
100 γρ. νισεστέ
1 κ.σ. ανθόνερο
2 κ.σ. λικέρ μαστίχας
½ φλιτζ. τσαγ.  αμύγδαλα ή καρύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα
Κανέλα
 
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε σε χαμηλή φωτιά  για 5 λεπτά τα 500ml νερό με τη ζάχαρη, το λικέρ μαστίχας και το ανθόνερο
Σε ένα μικρό μπολ διαλύστε το νισεστέ με τα υπόλοιπα 200ml νερό. Προσθέστε το διαλυμένο νισεστέ στην κατσαρόλα  με το νερό και τη ζάχαρη και ανακατέψτε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μόλις πήξει η κρέμα, μοιράστε τη σε 4 ατομικά μπολ. Βάλτε για λίγο να κρυώσει στο ψυγείο. Μετά, αναποδογυρίστε τα μπολ σε πιατέλα. Πασπαλίστε με κανέλα και αμύγδαλα και σερβίρετε.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:36