ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:09
MENU CLOSE

«Πόλεμο» κατά της κεντροαριστεράς ζήτησε ο Λαφαζάνης

22.06.2014 13:38

Την πλήρη αντίθεσή του με τη στρατηγική ευρύτερων συμμαχιών που πρότεινε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε ο βουλευτής του κόμματος και επικεφαλής της εσωκομματικής μειοψηφίας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Από το βήμα της κεντρικής επιτροπής που συνεδριάσει για δεύτερη συνεχή μέρα, ο Π. Λαφαζάνης πρότεινε τη μετωπική σύγκρουση με την κεντροαριστερά απορρίπτωντας κάθε είδους συνεργασία και σύγκλιση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πρέπει να επιχειρήσει συνεργασίες συνολικά ή επιλεκτικά με κεντροαριστερές δυνάμεις αλλά αντίθετα να ανοίξει ισχυρό μέτωπο απέναντι τους με στόχο τη συρρίκνωσή τους και τη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνικής βάσης τους», ανέφερε.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να αποκλείσει ρητά κάθε μορφής συνεργασία με δυνάμεις και πρόσωπα που ψήφισαν, στήριξαν και εφάρμοσαν στη Βουλή, από κυβερνητικές θέσεις ή από θέσεις ευθύνης, νεοφιλελεύθερες και κυρίως μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν τη χώρα» όπως σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη η Κεντροαριστερά σε όλες τις εκδοχές της «δεν είναι, στην πραγματικότητα, τίποτα άλλο παρά η άλλη όψη της μεταλλαγμένης νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας» και «υπήρξε το κύριο πολιτικό όχημα για τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη της χώρας μας και της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες.» 

Από πλευράς του ο Μανώλης Γλέζος επισήμανε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία. «Όποιος φοβάται ότι πάμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει στην ιδεολογία μας», είπε. 

Ο Νίκος Παππάς απαντώντας στις αιχμές περί πασοκοποίησης του κόμματος (την διατυπώνουν στο κείμενό τους και οι "53" του Ευ. Τσακαλώτου), ζήτησε, μεταξύ άλλων, «να μη γίνει η ‘ΠΑΣΟΚοποίηση η νέα Χίμαιρα του κόμματος» και υποστήριξε ότι ουδείς δικαιούται να εκπλήσσεται από τη στρατηγική του κόμματος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:58
Exit mobile version