search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 10:48
MENU CLOSE

Φερνάντο Σάντος: Έλληνες βγείτε στους δρόμους και πανηγυρίστε!

25.06.2014 06:30
Φερνάντο Σάντος: Έλληνες βγείτε στους δρόμους και πανηγυρίστε! - Media

Κάλεσμα από τον Φερνάντο Σάντος στους Έλληνες φιλάθλους να βγουν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ!

Κάλεσμα από τον Φερνάντο Σάντος στους Έλληνες φιλάθλους να βγουν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ!
 
Μετά τη νίκη της Ελλάδας με σκορ 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού, ο Πορτογάλος προπονητής δεν έκρυψε την χαρά του αλλά έστειλε μήνυμα… προσγείωσης εν όψει του αγώνα με την Κόστα Ρίκα. «Θέλω να πω στους Έλληνες να βγουν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν γιατί το αξίζαμε», τόνισε και πρόσθεσε αναφορικά με την συνέχεια:
 
«Δεν θέλω να πετάμε στα σύννεφα. Δεν είμαι των άκρων, ούτε στις ήττες ούτε στις νίκες. Θα πάμε να τα δώσουμε όλα, θα πάμε για τη νίκη και θα κάνουμε ό, τι καλύτερο».
 
Όσο για το σύστημα της ομάδας και την επιλογή του Σαμαρά να παίξει στην κορυφή, ο Σάντος επισήμανε: «Ο Σαμαράς έχει παίξει κορυφή πολλές φορές και στην Σέλτικ. Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να είμαστε με τρεις κινητικούς μπροστά και ευτυχώς μας βγήκε…»

Για το ματς και το αν πίστευε στην πρόκριση: 

«Το πίστευα από την αρχή. Στα αποδυτήρια είπα στους παίκτες μου πως εγώ δεν είμαι έτοιμος να γυρίσω Ελλάδα και τους ρώτησα αν θέλουν να γυρίσουν αυτοί. Μου απάντησαν με ένα δυνατό όχι. Είμαστε ευχαριστημένοι και θέλουμε να μοιραστούμε αυτές τις στιγμές με τον ελληνικό λαό που έζησε κάτι πρωτόγνωρο σήμερα με την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ. Το εισιτήριο επιστροφής μένει ανοιχτό. Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε και οι παίκτες πρέπει να το γιορτάσουν. Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων. Είμαι μετριοπαθής. Δεν πετάω στα σύννεφα μετά από μια επιτυχία ούτε απογοητεύομαι μετά από μια αποτυχία. Έχω κατηγορηθεί για το ποδόσφαιρο που παίζει η Ελλάδα, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο που φέρνει αποτελέσματα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει η ομάδα. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Κόστα Ρίκα, μια πολύ καλή ομάδα που πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό της. Θα προετοιμαστούμε γι΄ αυτό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος σήμερα γιατί δεν δείξαμε μόνο τις αμυντικές αρετές μας αλλά δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε καλά και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες». 

Για το αν θα κοιμηθεί απόψε (χθες): 

«Όνειρα όλοι κάνουμε και πρέπει μνα κάνουμε και να είμαστε αισιόδοξοι. Ούτε χθες κοιμήθηκα γιατί υπήρχε ένα ελικόπτερο και δεν με άφησε να κλείσω μάτι»! 

Για τη φάση του πέναλτι: 

«Ήταν μια πολύ έντονη στιγμή. Πίστευα όμως πως θα το βάλει ο Σαμαράς. Άντεξε! Γιατί να μην αντέξει; Άλλωστε στις προπονήσεις χτυπά συχνά πέναλτι». 

Για το πόσο άλλαξαν τα σχέδιά του οι δύο αναγκαστικές αλλαγές: 

«Οι δύο αναγκαστικές αλλαγές περιόρισαν τις επιλογές μας και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο όταν φάνηκε πως θέλαμε ένα φρεσκάρισμα αλλά δεν μπορούσα να σπαταλήσω την μοναδική αλλαγή που έμενε. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας είπα πως όλοι οι παίκτες είναι σε θέση να βοηθήσουν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιοι παίζουν, κάποιοι μένουν στον πάγκο αλλά και αυτοί πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να μπουν μέσα και να βοηθήσουν αρπάζοντας την ευκαιρία τους». 

Για την αντίδραση της Ελλάδας μετά το γκολ της ισοφάρισης: 

«Θα ήταν αδικία αν έμενε το 1-1. Όταν μας ισοφάρισαν είπαμε πως ήμασταν άτυχοι. Δεν επιτρέπετε να δεχόμαστε γκολ από αντεπίθεση. Αντιδράσαμε πολύ καλά. Εκτός από τη φάση του πέναλτι κάναμε άλλες 2-3 ευκαιρίες και αξίζαμε τη νίκη». 

Για το ποια στιγμή ξεχωρίζει στην καριέρα του από τότε που είναι ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας: 

«Η στιγμή που αισθάνθηκα υπερήφανος ήταν το πρώτο μας ματς με τη Σερβία. Με σημάδεψε εκείνο το φιλικό γιατί ήθελα κι εγώ να βοηθήσω τον ελληνικό λαό να πάρει χαρές». 

Όσο για τη φράση που προτίμησε να πει στο τέλος στα ελληνικά, αυτή ήταν: «Για τους Έλληνες»!
 
Λίγες στιγμές αργότερα στη μεικτή ζώνη ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε:
«Το πιστεύαμε από την αρχή. Το πρωί είπα στους παίκτες μου ότι δεν είμαι έτοιμος να γυρίσω. Τους ρώτησαν αν θέλουν να επιστρέψουμε και μου απάντησαν όλοι μαζί φωναχτά "όχι".
 
Θα έχουμε μέλλον στη διοργάνωση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Θα μοιραστούμε αυτές τις στιγμές με τον ελληνικό λαό, ο οποίος άξιζε να ζήσει κάτι τόσο πρωτόγνωρο. Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων. Είμαι μετριοπαθής, ούτε πετάω στα σύννεφα ούτε απογοητεύομαι πολύ μετά από μια ήττα. Αυτό είναι το σημαντικότερο.
Κάποιες φορές δεν είμαι ιδιαίτερα αρεστός, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο που ξέρουμε τόσο καλά να παίζουμε. Θα το χαρούμε κι από αύριο θα αρχίσουμε τη μελέτη της Κόστα Ρίκα, η οποία είναι πολύ δυνατή από τη στιγμή που πέρασε πρώτη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 10:46