search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 10:45
MENU CLOSE

Σάντος: Στους “8” με την ελληνική ποδοσφαιρική ταυτότητα

25.06.2014 17:03
Σάντος: Στους \"8\" με την ελληνική ποδοσφαιρική ταυτότητα - Media

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις του για την ποδοσφαιρική ταυτότητα της Εθνικής, για την Ελλάδα του πολιτισμού και για τις θετικές αντιδράσεις των Βραζιλιάνων μετά την πρόκριση.

Ήταν σαν να την περίμενε από τη μέρα που η Ελλάδα προκρίθηκε στο Μουντιάλ. Μόνον ξαφνιασμένος δεν έδειξε από τη νίκη επί της Ακτής και την πρόκριση της Εθνικής στους 16 του Μουντιάλ, ο Φερνάντο Σάντος. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη, αφιέρωσε την επιτυχία στους παίκτες του, υποσχέθηκε πως όλοι μαζί θα κάνουν τα πάντα για να προκριθούν στους 8, κόντρα στην Κόστα Ρίκα, ανέλυσε το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας και έδωσε και τη δυσάρεστη είδηση πως ο Παναγιώτης Κονέ χάνει το υπόλοιπο του Μουντιάλ, λόγω μυϊκού τραυματισμού.
 
Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις του για την ποδοσφαιρική ταυτότητα της Εθνικής, για την Ελλάδα του πολιτισμού και για τις θετικές αντιδράσεις των Βραζιλιάνων μετά την πρόκριση.
 
«Είναι λάθος, να πιστεύουμε ότι για να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε όπως η Βραζιλία και η Μπαρτσελόνα. Εμείς είμαστε η Ελλάδα και έχουμε δικά μας χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα έχει δική της ταυτότητα, σπάνια δέχεται γκολ και κάνει πάντα ευκαιρίες με διάφορους τρόπους όχι μόνο με αντεπιθέσεις και στημένα», είπε για το στιλ της Εθνικής.
 
Ο Πορτογάλος μίλησε για μια ακόμα φορά για τον ελληνικό πολιτισμό:  «Η Ελλάδα είναι γνωστή στον κόσμο όχι γιατί κατέκτησε το Euro, αλλά γιατί διέδωσε τον πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Το 2004 ήταν τεράστια επιτυχία. Ελλάδα και Δανία έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Ήταν μια σημαντική στιγμή, την έζησα. Το χάρηκα, αλλά λυπήθηκα κιόλας. Αλλά τελικά ήμουν περισσότερο χαρούμενος γιατί αν ήταν να μην το πάρει η Πορτογαλία, ήθελα την Ελλάδα. Αυτό που κάναμε, θα μείνει στην ιστορία. Ξέρουμε τι έγινε, είμαστε ικανοποιημένοι. Αυτό όμως είναι παρελθόν, δεν θέλουμε να μείνουμε σ αυτό, θέλουμε να προχωρήσουμε».
 
Οι κάτοικοι του Αρακαζού, της πόλης που μένει η ελληνική ομάδα, βγήκαν στους δρόμους και πανηγύρισαν την πρόκριση. Ο Σάντος τους ευχαρίστησε εκ μέρους της ομάδας και των Ελλήνων.: «Το ότι βγήκαν οι Βραζιλιάνοι στους δρόμους, το περίμενα. Ξέρω το λαό. Είναι πλασμένοι για το ποδόσφαιρο, χαίρονται τη στιγμή, θέλει να βρίσκει τρόπους για να διασκεδάσει. Έχουν κοινά με τους Έλληνες. Οι βραζιλιάνοι ίσως είναι λίγο πιο υπερβολικοί. Θέλουμε να δώσουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ. Μας έχουν αγκαλιάσει, μας έχουν δώσει ό,τι έχουμε ζητήσει,  όλος ο κόσμος μας δίνει συγχαρητήρια. Πρέπει να τους βγάλουε το καπέλο. Χαιρόμαστε που τους δίνουμε επιτυχίες".
Τελειώνοντας τις δηλώσεις του, είπε: "Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές για τα εκατοντάδες μηνύματα που μου στέλνουν".
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 10:45