ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:37
MENU CLOSE

«Which side are you on» ρωτά ο Τσίπρας

26.06.2014 17:13

«Θα επαναφέρουμε τη ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο, σε μια μία ενιαία επιχείρηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μετώπου που τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ».


 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπεί η εκποίηση της ΔΕΗ, και όπως τόνισε να αποτραπεί το πλιάτσικο στον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μας. Μίλησε δε και για την ανάγκη προστασία των πολιτών και των καταναλωτών από νέα, όπως είπε, επιδρομή στα τιμολόγια.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η  ΔΕΗ είναι στόχος κυβερνήσεων και συμφερόντων εδώ και δεκαετίες. «Στόχος είναι να αποτρέψουμε την διάσπαση και εκποίηση της ΔΕΗ» είπε. Σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με μεταρρυθμίσεις. Έχουμε να κάνουμε με απορύθμιση εις βάρος της κοινωνίας και των πολιτών. Δεν έχουμε να κάνουμε με προαπαιτούμενα. Έχουμε να κάνουμε με απαιτήσεις του πιο κερδοσκοπικού κεφαλαίου» είπε και υπογράμμισε ότι όποιοι ετοιμάζονται να παραδώσουν την ΔΕΗ, θα βρουν μπροστά τους τις δυνάμεις που αντιστέκονται, τις δυνάμεις της εργασίας και τις τοπικές κοινωνίες.
 
«Συγκροτούμε, λοιπόν, ένα πλατύ μέτωπο για την αποτροπή της ψήφισης αυτού του εγκληματικού νομοσχεδίου. Αλλά ας το έχουν υπόψη τους, ότι και να ψηφίσει το θερινό τμήμα. Το μέτωπο που συγκροτούμε, φιλοδοξούμε να είναι παρόν και την επόμενη μέρα. Ώστε να εμποδίσουμε την υλοποίηση ενός εγκληματικού για το δημόσιο συμφέρον σχεδιασμού» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας, απέναντι στους πολίτες, να επαναφέρουμε τη ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο, σε μια ενιαία επιχείρηση. Και ας μην προτρέξουν κάποιοι να μιλήσουν για ουτοπία και για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.  
 

 
Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος, ο οποίος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου. Δηλαδή, το διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ, την εκχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ τους 17% των μετοχών της ΔΕΗ και τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ». «Κάθε πράξη των κερδοσκοπικών αρπακτικών κεφαλαίων, όσο κατέχουν τη ΔΕΗ, θα ακυρωθεί» είπε.  

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:36
Exit mobile version