ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:33
MENU CLOSE

Στραπατσάδα με φέτα και κεφαλοτύρι

03.07.2014 16:33

Ή καγιανά, ανάλογα με το μέρος που το μαγειρεύουν. Όπως και να το αποκαλούν, αυτό το φαγάκι αποτελεί ίσως την πιο καλοκαιρινή νοστιμιά. Και χρειάζεστε υλικά που έχετε πάντα στο ψυγείο.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 3
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

5  αυγά
5 μεγάλες ντομάτες ώριμες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
 4 κ.σ. φέτα
 2 κ.σ. κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
 ⅓ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει και μετά ρίχνουμε  τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, αφού τα τυριά είναι ήδη αλμυρά.

Ανακατεύουμε τακτικά, να μην μας κολλήσει. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10΄, μέχρι να πιει τα υγρά της.

Όταν πιεί τα υγρά, τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια στο τηγάνι, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν τ᾿ αυγά  και σερβίρουμε.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06
Exit mobile version