search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:56
MENU CLOSE

Τα διεθνή ΜΜΕ για τον διασυρμό της Βραζιλίας: «Η ντροπή των ντροπών»

09.07.2014 06:15
Τα διεθνή ΜΜΕ για τον διασυρμό της Βραζιλίας: «Η ντροπή των ντροπών» - Media

Η Βραζιλία διασύρθηκε με 7-1 από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Μπέλο Οριζόντε και ο Τύπος της χώρας είναι μουδιασμένος, συγκλονισμένος και μιλάει ευθέως για ντροπή και εξευτελισμό.

Η Βραζιλία διασύρθηκε με 7-1 από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Μπέλο Οριζόντε και ο Τύπος της χώρας είναι μουδιασμένος, συγκλονισμένος και μιλάει ευθέως για ντροπή και εξευτελισμό.
 
Η "Globoesporte" μιλά για τη «ντροπή των ντροπών» και «την απελπισία», η "Jornal do Brasil" παραθέτει φωτογραφία του έβδομου γκολ της Γερμανίας και έχει τίτλο: «Η Γερμανία εξευτέλισε τη Βραζιλία με 7-1 και πάει στον τελικό», και η μεγαλύτερη εφημερίδα του Σάο Πάουλο "Folha de Sao Paulo" έχει φωτογραφία του Μάικον στα δίχτυα κάνοντας λόγο για το προφανές: «Μινεϊράσο… η Βραζιλία εξευτελίζεται ξανά προσπαθώντας να κερδίσει ένα Μουντιάλ».


 
Η "Gazzeta esportiva" δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και το κεντρικό της θέμα τιτλοφορείται ως εξής: «Έπεσε η μάσκα», με τη μάσκα του Νεϊμάρ να πέφτει από τα χέρια ενός οργισμένου φιλάθλου.
 
Η βραζιλιάνικη έκδοση του "ESPN" βγαίνει ίσως με τον τίτλο που αποτυπώνει πιο πιστά την πραγματικότητα. Η εικόνα του Φελίπε Σκολάρι στο πάγκο αποσβολωμένος συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Το Μαρακανάζο ήταν τραγικό, το Μινεϊράζο η μεγαλύτερη ντροπή».
 
Στο στρατόπεδο των νικητών η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα "Bild", κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τον πανηγυρισμό των «πάντσερ» και… «χωρίς λόγια» ενώ η ηλεκτρονική έκδοση αυτής αναφέρει «7-1. Ευχαριστώ. Σας αγαπάμε».


 
Οι γείτονες των Βραζιλιάνων, δεν συμμερίζονται τα συναισθήματα των ηττημένων με την αργεντίνικη "Ole" να αναρωτιέται: «Πες μου πως νιώθεις…» καθώς εκμεταλλεύεται την ομοηχία του νιώθω με το επτά στην ισπανική γλώσσα και το γνωστό σύνθημα της «αλμπισελέστε».


 
Η Marca το βαφτίζει «Αλεμανιάζο» από τη Γερμανία που είναι Αλεμάνια στα ισπανικά, η As πιστεύει ότι η σημερινή ήττα ισοδυναμεί με «Επτά Μαρακανάζο».


 
Οι "New York Times" λένε ότι «η Γερμανία παρέλυσε τη Βραζιλία», η αγγλική "Daily Mail" ξεκαθαρίζει ότι είναι μία «νύχτα κόλασης στη Βραζιλία», η γαλλική "L'Equipe" κάνει λόγο για «Τον εξευτελισμό», τον οποίο η ιταλική "Gazzetta Dello Sport" χαρακτηρίζει «ιστορικό».
 
 
Πηγή: sport24.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:55