ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:04
MENU CLOSE

Τα διεθνή ΜΜΕ για τον διασυρμό της Βραζιλίας: «Η ντροπή των ντροπών»

09.07.2014 06:15

Η Βραζιλία διασύρθηκε με 7-1 από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Μπέλο Οριζόντε και ο Τύπος της χώρας είναι μουδιασμένος, συγκλονισμένος και μιλάει ευθέως για ντροπή και εξευτελισμό.


 
Η "Gazzeta esportiva" δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και το κεντρικό της θέμα τιτλοφορείται ως εξής: «Έπεσε η μάσκα», με τη μάσκα του Νεϊμάρ να πέφτει από τα χέρια ενός οργισμένου φιλάθλου.
 
Η βραζιλιάνικη έκδοση του "ESPN" βγαίνει ίσως με τον τίτλο που αποτυπώνει πιο πιστά την πραγματικότητα. Η εικόνα του Φελίπε Σκολάρι στο πάγκο αποσβολωμένος συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Το Μαρακανάζο ήταν τραγικό, το Μινεϊράζο η μεγαλύτερη ντροπή».
 
Στο στρατόπεδο των νικητών η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα "Bild", κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τον πανηγυρισμό των «πάντσερ» και… «χωρίς λόγια» ενώ η ηλεκτρονική έκδοση αυτής αναφέρει «7-1. Ευχαριστώ. Σας αγαπάμε».


 
Οι γείτονες των Βραζιλιάνων, δεν συμμερίζονται τα συναισθήματα των ηττημένων με την αργεντίνικη "Ole" να αναρωτιέται: «Πες μου πως νιώθεις…» καθώς εκμεταλλεύεται την ομοηχία του νιώθω με το επτά στην ισπανική γλώσσα και το γνωστό σύνθημα της «αλμπισελέστε».


 
Η Marca το βαφτίζει «Αλεμανιάζο» από τη Γερμανία που είναι Αλεμάνια στα ισπανικά, η As πιστεύει ότι η σημερινή ήττα ισοδυναμεί με «Επτά Μαρακανάζο».


 
Οι "New York Times" λένε ότι «η Γερμανία παρέλυσε τη Βραζιλία», η αγγλική "Daily Mail" ξεκαθαρίζει ότι είναι μία «νύχτα κόλασης στη Βραζιλία», η γαλλική "L'Equipe" κάνει λόγο για «Τον εξευτελισμό», τον οποίο η ιταλική "Gazzetta Dello Sport" χαρακτηρίζει «ιστορικό».
 
 
Πηγή: sport24.gr

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version