ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:45
MENU CLOSE

Διατηρείται το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον… Σήφη – Σχεδιάζουν Plan b για τη «σύλληψη» (Video)

18.07.2014 08:20

Διατηρείται το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το κροκόδειλο που ζει  στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο. Ο γνωστός σε όλους πλέον ως… Σήφης έχει γίνει ένα από τα «αξιοθέατα» του νησιού ενώ φιγουράρει στις πρώτες ειδήσεις των διεθνών μέσων.
 

Εκατοντάδες τουρίστες καθημερινά στο Φράγμα
 
Ο Σήφης ο κροκόδειλος αποτελεί πλέον ένα τουριστικό αξιοθέατο καθώς εδώ και αρκετό καιρό έχει μπει στη λίστα των διαδρομών που κάνουν οι τουρίστες στο Ρέθυμνο.
Καθημερινά επισκέπτονται το σημείο εκατοντάδες τουρίστες – ξένοι κι Έλληνες – τραβάνε φωτογραφίες τη λίμνη και ψάχνουν να δουν από κοντά το κροκόδειλο.
 
Φλερτάρει με την… παγίδα
 
Την ώρα που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω ο κροκόδειλος συνεχίζει να βολτάρει ανενόχλητος τη λίμνη χωρίς να έχει τσιμπήσει κανένα από τα δολώματα.
 
Η υπομονή είναι η λέξη που βρίσκεται στα χείλη των ειδικών καθώς όπως λένε δεν είναι εύκολο να παγιδευτεί ένας κροκόδειλος. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή.
 
Ο διάσημος πλέον Σήφης φαίνεται ότι «φλερτάρει» τελευταία με μία από τις παγίδες που έχουν στηθεί στο Φράγμα.
 
«Είναι γεγονός ότι ο κροκόδειλος τριγυρίζει κοντά στη μία παγίδα και γι’ αυτό του έχουμε βάλει επιπλέον δολώματα ενώ αλλάξαμε τα ήδη υπάρχοντα. Οι ειδικοί μας λένε ότι χρειάζεται υπομονή. Εμείς έχουμε στήσει κάμερες και βιντεοσκοπούμε όλη την περιοχή συνεχώς», επεσήμανε στο cretapost ο κ. Μαμαγκάκης.
  
Το plan b
 
«Ο κροκόδειλος πιάνεται μόνο το βράδυ και όχι την ημέρα μας λένε οι ειδικοί ερπετολόγοι από το εξωτερικό στην καθημερινή επικοινωνία που έχουμε», αναφέρει σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης ο οποίος μας εξηγεί και το plan b που ήδη ετοιμάζουν.
 
Τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη στην Περιφέρεια όπου και θα συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις για την παγίδευση του κροκόδειλου.
 
Ο καλύτερος βέβαια τρόπος είναι οι παγίδες ενώ το αμέσως επόμενο σενάριο που εξετάζουν είναι ειδικοί «γητευτές» να βγουν μπροστά.
«Το επόμενο στάδιο είναι να βγούμε με βάρκες και σκοινιά, και την βοήθεια ειδικών βέβαια, και να αναζητήσουμε τον κροκόδειλο με σκοπό να τον παγιδεύσουμε. Για αυτή την ενέργεια θα πρέπει να συνδράμει η ΕΜΑΚ. Ωστόσο, οι ερπετολόγοι από το εξωτερικό μας λένε ότι καλύτερα να περιμένουμε αν θα δούμε φως από τις παγίδες», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:41
Exit mobile version