search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:40
MENU CLOSE

Στο στόχαστρο του Λιμενικού οι σκαφάτοι

29.07.2014 12:28
Στο στόχαστρο του Λιμενικού οι σκαφάτοι - Media

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου με τη συνδρομή περιπολικού πλοιαρίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε σκάφη αναψυχής, τα οποία βρίσκονταν εν πλω ή ήταν ελλιμενισμένα σε νησιά των Κυκλάδων.

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποίησαν το Λιμενικό και η Οικονομική Αστυνομία σε σκάφη αναψυχής προκειμένου να εξακριβώσουν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε ελλιμενισμένα σκάφη, αλλά και σκάφη που βρίσκονταν εν πλω, για τη διαπίστωση παραβάσεων που σχετίζονται με τη φορολογική, ασφαλιστική και τελωνειακή νομοθεσία, ενώ διενεργήθηκε έλεγχος στα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα – πιστοποιητικά και στον εξοπλισμό ασφαλείας τους
 
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου με τη συνδρομή περιπολικού πλοιαρίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε σκάφη αναψυχής, τα οποία βρίσκονταν εν πλω ή ήταν ελλιμενισμένα σε νησιά των Κυκλάδων.
 
Οι έλεγχοι αφορούσαν και επικεντρώθηκαν κυρίως στη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, την ανασφάλιστη εργασία, τις παράνομες ναυλώσεις, τον έλεγχο της πληρότητας ως προς τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα και πιστοποιητικά, καθώς και στον εξοπλισμό ασφαλείας των σκαφών.
 
Ως προς τα αποτελέσματα της επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά δεκαέξι σκάφη αναψυχής και συγκεκριμένα τέσσερα επαγγελματικά, εννέα ερασιτεχνικά και τρία ταχύπλοα, διαπιστώθηκε παράβαση που αφορούσε σε ανασφάλιστη εργασία μέλους πληρώματος, ενώ για δύο ακόμα περιπτώσεις διενεργείται περαιτέρω έρευνα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:37