ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:49
MENU CLOSE

Σαλάτα με πέστο λιαστής ντομάτας

01.08.2014 21:00

Μια εντυπωσιακή σαλάτα που θα εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους σας.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-3
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄
 
ΥΛΙΚΑ

400γρ. πράσινα ανάμεικτα λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, σπανάκι)
2κ.σ. κουκουνάρι

Για το πέστο λιαστής ντομάτας
1 φλιτζ. τσαγ. λιαστές ντομάτες
4κ.σ. καρύδια
1/4 φλιτζ. τσαγ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα.Πλύνετε τα πράσινα λαχανικά σε άφθονο νερό και καθαρίστε τα κοτσάνια τους. Κόψτε τα με τα χέρια σας σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια σε ένα βαθύ μπολ.
 
Φτιάξτε το πέστο. Σε ένα ξύλο κοπής κόψτε με ένα αιχμηρό μαχαίρι τις λιαστές ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τρίψτε την παρμεζάνα στην ψιλή πλευρά του τρίφτη μέσα σε ένα πιάτο. Βάλτε στο μπλέντερ τις ντομάτες, το σκόρδο, τα καρύδια, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο και χτυπήστε για 2΄-3΄, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αραδιάστε το πέστο πάνω από τα λαχανικά, πασπαλίστε με σουσάμι μαύρο και σερβίρετε.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:46
Exit mobile version