ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:14
MENU CLOSE

Σοκολατένια τεμπελόπιτα με γιαούρτι

01.08.2014 21:00

Οι λεγόμενες πατσαβουρόπιτες, με χαρακτηριστικό τα σουρωμένα φύλλα, μπορούν να φτιαχτούν σε δεκάδες εκδοχές.

1 πακέτο φρέσκο φύλλο κρούστας
5 αυγά
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
½ φλιτζ. τσαγ. καλαμποκέλαιο
1 βανίλια
1 κ. σ. μπέικιν παουντερ
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
200 γρ.  κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200  γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σιρόπι
3 φλιτζ. τσαγ. νερό
2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
 
Εκτέλεση :

Σε ένα ορθογώνιο ταψί στρώνετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα.

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέικιν, το ξύσμα, τα κομμάτια σοκολάτας  και τέλος το γιαούρτι χτυπώντας με το μίξερ.       
 
Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τα σουρωμένα φύλλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς   για περίπου 30’.                    
 
Εν τω μεταξύ βράζετε σε μια κατσαρόλα  υλικά για το σιρόπι για 5’ . Αφού το γλυκό χλιαρύνει, περιχύνετε το χλιαρό σιρόπι. Σερβίρετε μετά από λίγη ώρα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:12
Exit mobile version