ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:26
MENU CLOSE

Αντιρατσιστικό της συμφοράς

27.08.2014 21:00

Με τις ευλογίες της Ιε­ράς Συνόδου και «αιχμή του δόρατος» τη συμπερίληψη της – ήδη… νομοθετημένης! – γενοκτονί­ας των Μικρασιατών και Ποντίων ανα­βλήθηκε για τις αρχές Σεπτεμβρίου και το Γ’ θερινό τμήμα της Βουλής το περιβό­ητο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Άλλωστε από το γενικότερο κλίμα προκατάληψης  όσον  αφορά  στους ομοφυλόφιλους δεν εξαιρούνται οι Έλ­ληνες αστυνομικοί.
 
Την άμεση ψήφιση του ονομαζόμε­νου «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου με τη συμπερίληψη του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου ζητούν οργανώσεις ομοφυλο­φίλων. Οι οργανώσεις καταγγέλλουν τις παλινωδίες της κυβέρνησης και ζητούν να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο ρυθμίσεις για την προστασία των θυ­μάτων ρατσιστικής βίας και την κατο­χύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους, οι οργανώσεις επισημαίνουν:
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύ­που της 22.8.2014, αναβλήθηκε για μία ακόμη φορά η συζήτηση στην Ολο­μέλεια του ονομαζόμενου “αντιρατσι­στικού” νομοσχεδίου. Πρόκειται για επανειλημμένες παλινωδίες της Ελληνι­κής Κυβέρνησης, που από το 2010 που κατατέθηκε στην πρώτη του μορφή ο ονομαζόμενος “αντιρατσιστικός” νό­μος, αρνείται να εκπληρώσει τις ευρω­παϊκές υποχρεώσεις της και να ενσωμα­τώσει στο ελληνικό δίκαιο την Απόφα­ση Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ.
 
Οι υπογεγραμμένες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που υποστηρί­ζουν τα δικαιώματα των λεσβιών, γκέι, αμφί, τρανς και μεσοφυλικών πολιτών, και συμμαχικές οργανώσεις, δηλώνουν την έντονη ανησυχία τους για τις πα­λινωδίες της Κυβέρνησης και καλούν όλους του δημοκρατικούς πολίτες της χώρας να συμπαραταχθούν και να ενώ­σουν τη φωνή τους απαιτώντας απ’ την Ελληνική Κυβέρνηση:

Την άμεση ψήφιση του ονομαζό­μενου “αντιρατσιστικού” νομοσχε­δίου με τη συμπερίληψη του σεξουα­λικού προσανατολισμού και της ταυτό­τητας φύλου.
Την  ενσωμάτωση  και  ψήφιση τροπολογίας κατά συμμόρφωση με την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμά­των του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) που αφο­ρά το σύμφωνο συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή έκφρασης φύλου και κατοχύρωση ουσιαστικών κοινωνικών δικαιωμά­των.
 
Την  ενσωμάτωση   και  ψήφιση τροπολογιών για την προστασία των θυμάτων ρατσιστικών εγκλημά­των μίσους.
 
Η άρνηση συμμόρφωσης της χώρας μας με τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και οι παλινωδίες στη διαμόρφωση ενός πλαισίου για την προστασία όλων των πολιτών από τη μισαλλοδοξία, αποτελεί θεσμοποιη­μένη έκφραση ρατσισμού που δε συ­νάδει με τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι ορ­γανώσεις:
 
♦ Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ)
♦ Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)
♦ Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέ­ων Αθήνας
♦ Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
♦ Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας –
Athens Pride
♦Thessaloniki Prid e – Φεστιβάλ Υπερη­φάνειας Θεσσαλονίκης
♦ Homophonia – Thessaloniki Pride
♦ Thessaloniki Rai nbow Youth
♦ Σύνθεση – Ενημέρωση, Ευαισθητο­ποίηση, Έρευνα για το HIV/AIDS
♦ Praksis
♦ Θετική Φωνή
♦  Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία
♦ Act Up ΔΡΑΣΕ Hellas
♦ Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δι­καιώματα – «Πλειάδες»
♦ Ομάδα Σεξουαλικού  Προσανατολι­σμού και Ταυτότητας Φύλου ΣΥΡΙΖΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04
Exit mobile version