search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 05:52
MENU CLOSE

Δεν είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης ο Πιστόριους, σύμφωνα με τη δικαστή

11.09.2014 11:03
Δεν είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης ο Πιστόριους, σύμφωνα με τη δικαστή - Media

Η κατηγορούσα αρχή δεν απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Όσκαρ Πιστόριους είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, ενώ ο κατηγορούμενος δεν είναι ένοχος για φόνο

Η κατηγορούσα αρχή δεν απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Όσκαρ Πιστόριους είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, ενώ ο κατηγορούμενος δεν είναι ένοχος για φόνο, σύμφωνα με τη δικαστή της υπόθεσης, κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας της.
 
Ο ίδιος ο παραολυμπιονίκης ισχυρίζεται ότι σκότωσε την σύντροφό του στις 14 Φεβρουαρίου 2013 από λάθος, θεωρώντας ότι στο μπάνιο του σπιτιού του βρισκόταν διαρρήκτης, ο οποίος ενδεχομένως να απειλούσε τη ζωή του.
 
Νωρίτερα, η δικαστής είχε κρίνει την κατάθεση του Όσκαρ Πιστόριους ανακριβή και αόριστη, με τον παραολυμπιονίκη να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
 
Στη συνέχεια, η δικαστής έκρινε στην ετυμηγορία της ότι ο κατηγορούμενος ενεργούσε με πλήρη συναίσθηση, όταν πήρε το όπλο και πυροβόλησε κατά του θύματος «και εκείνη τη στιγμή είχε την ικανότητα να διαχωρίσει το καλό από το κακό και ότι ήταν σε θέση να ενεργήσει σύμφωνα με τη διάκριση αυτή».
 
Η Τοκοζίλε Μασίπα σημείωσε επίσης ότι ο Πιστόριους δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι οι πυροβολισμοί του θα σκοτώσουν το άτομο, το οποίο βρισκόταν πίσω από την πόρτα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16