ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:24
MENU CLOSE

Μετεκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και όχι με ΝΔ θέλουν οι «58» της Κεντροαριστεράς

16.09.2014 18:37

Εκπλήξεις κρύβουν οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο των «58» για το Μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία (43, 6% έναντι 32,6%) προτιμά να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με την Νέα Δημοκρατία, σε μια πιθανότητα κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές.

Τα αποτελέσματα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη – όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι στο ερώτημα «ποιος θα θέλατε να ηγηθεί της Δημοκρατικής παράταξης και να την οδηγήσει στις επόμενες εκλογές» δεν υπάρχουν ακόμη ονόματα.
Ωστόσο, από … λάθος τεχνικού του ιστότοπου kentro.aristera.gr, σύμφωνα με μέλη των «58», τα πρωτόλεια αποτελέσματα… εστάλησαν σε e-mails δημοσιογράφων εξ ου και η διαρροή.

Οι πρώτες απαντήσεις δείχνουν ακόμη ότι:

– Την πρωτοβουλία για την ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης πρέπει να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, δευτερευόντως η Ελιά και το Ποτάμι ενώ ελάχιστοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να την αναλάβει η ΔΗΜΑΡ.

– Η πλειονότητα εκτιμά ότι την Κεντροαριστερά μπορεί να την ενώσει πρωτίστως η συμφωνία σε ένα προοδευτικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας μακράς πνοής, παρά ένας ηγέτης μακράς πνοής.- Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως δηλώνει απαισιόδοξη ότι η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης θα επιτευχθεί σύντομα.

πηγή: iefimerida.gr

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:24
Exit mobile version