ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 12:47
MENU CLOSE

Τι αλλάζει στις συγκοινωνίες – Στα χέρια ιδιωτών ο έλεγχος των εισιτηρίων

19.11.2014 07:26

Μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που αφορούν τις Μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες αλλά και τα δημόσια έργα ρυθμίζει νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών. Οι έλεγχοι στις αστικές συγκοινωνίες, οι προϋποθέσεις για ιδιωτικά ΚΤΕΟ και τα πρόστιμα στα ταξί.

Ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών ΚΤΕΟ
 
Για την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών ΚΤΕΟ προβλέπεται ότι για την Περιφέρεια Αττικής και Π.Ε Θεσσαλονίκης επιτρέπεται σε εντός σχεδίου πόλεως περιοχές με χρήσεις μη οχλούσας βιομηχανίας – βιοτεχνίας, οχλούσας βιομηχανίας – βιοτεχνίας και χονδρεμπορίου καθώς και σε περιοχές με χρήσεις χονδρικού εμπορίου, εγκαταστάσεων μέσων μαζικής μεταφοράς, παραγωγικών δραστηριοτήτων χαμηλής και μέσης όχλησης και παραγωγικών εγκαταστάσεων υψηλής όχλησης.
 
Επιπλέον η ίδρυση και λειτουργία ΙΚΤΕΟ επιτρέπεται σε όλη τη χώρα ε περιοχές εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων ή εκτός ορίων οικισμού προϋφισταμένων του έτους 1923 ή εκτός ορίων οικισμού οριοθετημένων.
 
Οι εγκαταστάσεις των ιδιωτικών ΚΤΕΟ εντάσσονται στην κατηγορία των χαμηλής όχλησης εγκαταστάσεων».
 
Παραβάσεις ταξί
 
Στο άρθρο που αφορά τα Επιβατικά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα (ταξί) καθορίζεται το ύψος των διοικητικών προστίμων ανάλογα με την σοβαρότητα της παράβασης στην οποία έχουν υποπέσει. Αναλυτικά τα πρόστιμα καθορίζονται ως εξής:
 
α) Για τις οριζόμενες ως ελαφρές παραβάσεις: από 50 εως 100 ευρώ.
 
β) Για τις σοβαρές: από 100 εως 300 ευρώ
 
γ) Για τις πολύ σοβαρές: από 300 εως 600 ευρώ
 
δ) Για τις ιδιαζόντως σοβαρές παραβάσεις: από 600 εως 3.000 ευρώ.
 
Στους παραβάτες των διατάξεων περί λειτουργίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων μπορεί να επιβάλλεται πέραν των διοικητικών προστίμων διοικητική κύρωση της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του αυτοκινήτου (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) ή της αφαίρεσης της ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου για χρονικό διάστημα από τρεις (3) ημέρες έως έξι (6) μήνες στους ιδιοκτήτες, εκμεταλλευτές ή οδηγούς των οχημάτων.
 
Επίσης το σχέδιο νόμου καθορίζει τα διακριτικά γνωρίσματα και λοιπά αποδεικτικά στοιχεία που φέρουν τα εκμισθωμένα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) αυτοκίνητα με οδηγό. Για κάθε περίπτωση εκτέλεσης μεταφοράς με εκμισθωμένα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) αυτοκίνητα με οδηγό που δε φέρουν στοιχεία αυτά προβλέπεται ότι επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους το οποίο κυμαίνεται από 200 έως 800 ευρώ. Παράλληλα προβλέπεται και η επιβολή διοικητικής κύρωσης με την αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων για διάστημα από 10 έως 30 ημέρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 12:46
Exit mobile version