ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:34
MENU CLOSE

Λήξη συναγερμού στον Κορυδαλλό - Επέμβαση ΜΑΤ και ΕΚΑΜ (Video)

21.11.2014 09:06

Με την επέμβαση ΜΑΤ και ΕΚΑΜ έληξε το επεισόδιο στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι κρατούμενοι, μετά τον σωματικό έλεγχο, επέστρεψαν στους θαλάμους.

Νωρίτερα, περίπου 20 με 25 κρατούμενοι, αφού έσπασαν την κεντρική θύρα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, χτύπησαν ελαφρά κάποιους από αυτούς και στη συνέχεια κατέλαβαν το εσωτερικό θυρωρείο των φυλακών. Έκρυθμη παρέμενε η κατάσταση στο προαύλιο και στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού όταν ομάδα κρατουμένων προκάλεσε φθορές στο αρχιφυλακείο μέχρι την επέμβαση που πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, κατόπιν εντολής εισαγγελέα, ενώ μέσα στον χώρο των φυλακών βρέθηκε και μια ομάδα των ΕΚΑΜ με στόχο να υποχρεώσει τους κρατούμενους να επιστρέψουν στους θαλάμους. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος μιλάει για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Το πρωί της Παρασκευής, το νοσοκομείο των φυλακών βρέθηκε υπό κατάληψη από ομάδα κρατουμένων. Στις φυλακές βρέθηκαν εισαγγελέας και δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ. Κατά την διάρκεια του επεισοδίου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατέφυγαν σε ειδικό χώρο ασφαλείας. 


 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν μια ηλικιωμένη συγγενής ενός γεωργιανού κρατούμενου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών επιχείρησε να περάσει ναρκωτικά μέσα στις φυλακές.
 
Η γυναίκα έγινε αντιληπτή, κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και συνελήφθη. Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του αλλοδαπού κρατούμενου, ο οποίος μαζί με μια μικρή ομάδα ομοεθνών του προκάλεσαν φθορές στο αρχιφυλακείο και επιχείρησαν να βγουν στο προαύλιο  των φυλακών.  
 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:34
Exit mobile version