ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:11
MENU CLOSE

Νταβούτογλου: Ελάτε να εκμεταλλευτούμε μαζί τον ενεργειακό πλούτο στην Κύπρο

05.12.2014 19:54

Την κοινή εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου με ταυτόχρονη επίλυση του Κυπριακού πρότεινε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αντώνης Σαμαράς: Να συνεχιστεί η σφυρηλάτηση των σχέσεων καλής γειτονίας
 
Για ανάγκη να συνεχιστεί η σφυρηλάτηση των σχέσεων καλής γειτονίας και εμπιστοσύνης με τη γειτονική χώρα έκανε λόγο από την πλευρά του στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
 
"Υπάρχουν αναξιοποίητα περιθώρια για περαιτέρω αύξηση των οικονομικών σχέσεων σε τομείς όπως η υψηλή τεχνολογία, οι κατασκευές, οι μεταφορές, ο τουρισμός. Πέρα από αυτά όμως έχουμε αναπτύξει ένα σημαντικό πλαίσιο διμερούς συνεργασίας και υπάρχει μία συμπληρωματικότητα μεταξύ των οικονομιών των δύο χωρών. Χρειάζεται να συνεχιστεί η σφυρηλάτηση των σχέσεων καλής γειτονίας και εμπιστοσύνης", ανέφερε. 

Για την Κύπρο είπε ότι μετά την συνάντηση που είχε με τον κ. Νταβούτογλου τηλεφώνησε στον κ. Αναστασιάδη και του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού. Η σχέση εμπιστοσύνης και η καλή γειτονία είναι αναγκαία για να ανέβουν οι σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μας είναι η ευρύτερη ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, για την ευόδωση του στόχου αυτού οι δύο κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να εργάζονται σταθερά, είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:08
Exit mobile version