ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:21
MENU CLOSE

Ξεκινάει αύριο το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

10.12.2014 15:39

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (AIDFF) ξεκινάει στις 13 και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, σε δυο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας στο «Studio» και στην «Αλκυονίδα».

Κατά τη διάρκειά του θα προβληθούν περισσότερες από 250 ταινίες, 140 στο διαγωνιστικό του τμήμα και 70 πρεμιέρες με ταινίες μυθοπλασίες, ντοκιμαντέρ, video art, animation, experimental, video dance.

Σε συνεργασία με το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Wildlife Vaasa της Φινλανδίας πραγματοποιείται και το «2ο Διεθνές Πανόραμα Οικολογικών και Επιστημονικών Ταινιών», το οποίο συμβάλει στη διάδοση της επιστήμης μέσω των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών, που χρησιμοποιούνται από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο.
 
Ενδεικτικά θα προβληθούν 7 μικρού μήκους ταινίες από το Edge Hill Univercity, που, για δεύτερη χρονιά, οι σπουδαστές κινηματογράφου δημιούργησαν, ειδικά για το Φεστιβάλ. 
 
Πρεμιέρα με νέο μοντάζ θα κάνει η ταινία του Δημήτρη Αθανίτη «Καμιά Συμπάθεια για τον Διαβολο» (1997). Η ταινία παρουσιάζεται σε νέο director’s cut 2014, ειδικά για το Φεστιβάλ. Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Βραβείο Ερμηνείας για την Λένα Κιτσοπούλου που κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο. Είναι η πρώτη ταινία που έγινε στην Ελλάδα με ψηφιακό μοντάζ (Avid), εγκαινιάζοντας την νέα ψηφιακή εποχή.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Στις παράλληλες εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται εικαστικές εκθέσεις, μουσικές βραδιές και φωτογραφικά πανοράματα, με αφιερώματα σε μεγάλα Φεστιβάλ, της Φινλανδίας, της Αγγλίας, της Αμερικής, καθώς και σε σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες και καλλιτέχνες από το χώρο του κινηματογράφου.
 
Σε πρώτη προβολή στην Αθήνα θα προβληθούν και οι βραβευμένες ταινίες της Κάμερα Ζιζάνιο 2014, ενώ θα τιμηθεί η δασκάλα πολλών καλλιτεχνών του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης Ευγενία Χατζίκου. Επίσης, θα βραβευτεί ο Γιώργος Κουτούζης, του πρωταγωνιστή της ταινίας «Ευδοκία» του σκηνοθέτη Αλέξη Δαμιανού.

Η εικαστική έκθεση «Visual Journeys» Νο2 θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο της Αλκυονίδας με έργα των Βαρβάρα Σπυρούλη, Μαρία Λιτσοπούλου, Μαρία Οικονόμου , Κωστή Καπελώνη, Ηρα Σαραντάκη, Γιάννη Κλάδο, Δημήτρη Ψωμοδότη, Falah Ghati.

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
 
Info: www.shortfilmfestival.gr

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:21
Exit mobile version