ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:22
MENU CLOSE

32 στο… σκαμνί για τις μίζες των υποβρυχίων

12.12.2014 13:32

Την παραπομπή 32 εκ των 34 κατηγορουμένων για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που σχετίζεται με τις μίζες για τη σύμβαση των υποβρυχίων, ζητά ο εισαγγελέας εφετών. Ε. Βεργώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στην πρόταση του εισαγγελέα εφετών, συμπεριλαμβάνονται στρατιωτικοί αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. Η μίζα που μοιράστηκε σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Στον κατάλογο των κατηγορουμένων, παρελαύνουν ηχηρά ονόματα, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Χαρακτηριστικά, ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ο ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι πάλαι ποτέ στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, και Παύλος Νικολαΐδης, γνωστοί επιχειρηματίες, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού Αντώνης Χάγιας καθώς και ο Γιάννης Νικολάου, συνδεόμενος άρρηκτα με την πλευρά των Γερμανών και εμπλεκόμενος στη διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Ακόμα καταζητούνται, ο Ζαν Κλοντ Οσβάλντ και ο Φάνης Λυγινός, καθώς έχουν εκδοθεί εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Πηγή: Το Βήμα

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:21
Exit mobile version