ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 11:38
MENU CLOSE

Χοιρινό μπούτι με μέλι και πορτοκάλι

22.12.2014 09:55

Το χοιρινό, αποτελεί πλέον παράδοση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Όταν μάλιστα, είναι γλασαρισμένο με σάλτσα μουστάρδας και μελιού, το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει για το χρόνο που απαιτείται στο ψήσιμο.

3 κιλά χοιρινό μπούτι
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 2 λεμόνια
5 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. τσ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
Λίγο δεντρολίβανο
Πατάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

 
Εκτέλεση
 
Ανακατεύουμε καλά το χυμό των πορτοκαλιών και των λεμονιών, τη μουστάρδα, το μέλι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί.
 
Βάζουμε το χοιρινό σε μια γάστρα και με ένα μαχαιράκι του ανοίγουμε τρυπούλες σε διάφορα σημεία. Μπήγουμε φετούλες απ’ το σκόρδο και περιχύνουμε όλο το κρέας με το μείγμα των υγρών.
 
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C για μισή ώρα, χωρίς καπάκι.
 
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και αφήνουμε να ψηθεί για μιάμιση ώρα επιπλέον στους 200ο C.
 
Τέλος, μες στη γάστρα προσθέτουμε και τις πατάτες, στις οποίες έχουμε βάλει ρίγανη, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε έως ότου ψηθούν και αυτές.
 
Tip: κατά τη διάρκεια του ψησίματος, κάθε τόσο αλείφουμε το κρέας με τα υγρά του, με τη βοήθεια ενός πινέλου.
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 11:38
Exit mobile version