search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 18:36
MENU CLOSE

Στον εισαγγελέα ο Χρ. Ξηρός (video)

04.01.2015 15:47
Στον εισαγγελέα ο Χρ. Ξηρός (video) - Media

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Χριστόδουλος Ξηρός, που συνελήφθη χθες στην Ανάβυσσο καταζητούμενος επί ένα χρόνο.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Χριστόδουλος Ξηρός, που συνελήφθη χθες στην Ανάβυσσο καταζητούμενος επί ένα χρόνο.

Ο 57χρονος, μετήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι που χρησιμοποιούσε το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής στο επίμαχο σπίτι, που βρίσκεται σε απομακρυσμένο οικισμό λίγα χιλιόμετρα από την Ανάβυσσο, εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου ήταν κρατούμενος , την 1η Ιανουαρίου 2014 μετά την λήξη της οποίας δεν εμφανίστηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα. Ο βαρυποινίτης από τις 5 Ιανουαρίου δεν είχε δώσει ημερήσιο παρών , όπως προβλεπόταν στους όρους για την προσωρινή έξοδο του από την φυλακή, στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας που είχε δηλώσει στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Ξηρού, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο εντολέας του αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη για την προμήθεια και την κατοχή του οπλισμού που κατασχέθηκε στο σπίτι-κρησφύγετο στην Ανάβυσσο. Ο ίδιος ο βαρυποινίτης σε δήλωση του , μέσω του δικηγόρου του , λίγες ώρες πριν την μεταγωγή του στον Εισαγγελέα μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν έχει «καμία συνεργασία με του μηχανισμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής» ενώ ανέφερε πως «η επανάσταση θα συνεχιστεί» παρά το «πλήγμα που δέχθηκα». 

Λίγο πριν οδηγηθεί στο εισαγγελικό γραφείο όπου τον αναμένουν δύο εισαγγελείς ο Χριστόδουλος Ξηρός φώναξε: «αντίσταση στην τρόικα, δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας». 

Βγαίνοντας από την ΓΑΔΑ ο Χριστόδουλος Ξηρός συνοδεία αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για να μεταφερθεί στον εισαγγελέα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, δήλωσε επίσης: « Δεν μιλάω στους ντέντεκτιβ της τρόικας».

 Ο Χριστόδουλος Ξηρός αναμένεται να επιστρέψει στην ΓΑΔΑ όπου θα περάσει τη νύχτα .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 18:36