ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:16
MENU CLOSE

Κόντρα της ΝΔ με Κατσίμη, Γιουκάκη και Τρίμη για τη μη καταδίκη Αρβανίτη από ΕΣΗΕΑ

12.01.2015 19:25

Κατηγορίες για τη μη καταδίκη του διευθυντή του ρ/σ «Στο Κόκκινο», Κώστα Αρβανίτη, από την ΕΣΗΕΑ προσάπτει η Νέα Δημοκρατία στα τρία μέλη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων: Γιώργο Γιουκάκης, Μαριλένα Κατσίμη και Δημήτρη Τρίμη.

Για την ουσία της οργισμένης επίθεσης του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απλώς δηλώνουμε την ειλικρινή λύπη μας που το κόμμα του κ. Σαμαρά σε κατάσταση πανικού απαιτεί να «καταδικάσουμε» (σε έκτακτη συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ το Σαββατοκύριακο) τον ελευθεριακό, κριτικό, κατά του Ελληνα πρωθυπουργού, λόγο του γαλλικού περιοδικού «L’ Express». Καλεί εμάς, τους «κομματικά εξαρτημένους αριστεριστές», τους «ιδεολογικούς τρομοκράτες» που «ταυτιζόμαστε με τον βούρκο», να τιμωρήσουμε, καθ’ υπόδειξη του κόμματος του απερχόμενου πρωθυπουργού, την αθυροστομία και τη σάτιρα, μια μέρα -λίγα 24ωρα μετά την τρομοκρατική φονική επίθεση στο «Charlie Hebdo»- κατά την οποία ολόκληρη η Ευρώπη του Διαφωτισμού κι όλος ο δημοκρατικός κόσμος διαδηλώνουν κατά του φανατισμού και της τρομοκρατίας και υπέρ της απόλυτης ελευθερίας της έκφρασης.

ΥΓ. Ούτε καν γνωρίζετε, εκεί στη Συγγρού και στο Μαξίμου, ότι δεν παρουσιάστηκε ποτέ από μας και ποτέ στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα, ώστε να μας ζητάτε για μικροπολιτικούς λόγους σήμερα να το κάψουμε… αναδρομικά.

Γιώργος Γιουκάκης, α’ αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ
Μαριλένα Κατσίμη, γ.γ. ΕΣΗΕΑ
Δημήτρης Τρίμης, μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
 
Η απάντηση της ΝΔ
 
«Δεν θα σχολιάσουμε το επίπεδο του λόγου της κρατικοδίαιτης συνδικαλίστριας Κατσίμη και του περίφημου αριστεριστή “Ιού” Δ. Τρίμη. Θέλει, όμως, θάρρος που δεν διαθέτουν, για να τηρήσουν τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και να καταδικάσουν τον οχετό του Αρβανίτη κατά του Πρωθυπουργού.

Για να μη χαλάσουν χατίρι στον κομματικό προϊστάμενό τους κ. Τσίπρα, ταυτίζονται με τις αθλιότερες ύβρεις του συναδέρφου και κομματικού τους συντρόφου.

Και κάτι ακόμα:  ζητούμε συγγνώμη από τους αριστεριστές της ΕΣΗΕΑ που αναφέραμε εκ παραδρομής ότι με απόφασή τους άνοιξαν τις πόρτες της ΕΣΗΕΑ στο βιβλίο του Κουφοντίνα. Η αλήθεια είναι ότι οι εν λόγω δημοκράτες παραχώρησαν κτήριο της ΕΣΗΕΑ για την παρουσίαση του βιβλίου του δολοφόνου Ξηρού…

Μια λέξη μόνο: Ντροπή!». 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version