search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:46
MENU CLOSE

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες σε δημοσκόπηση της Rass

13.01.2015 11:35
Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες σε δημοσκόπηση της Rass - Media

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ για τις επερχόμενες εκλογές αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση της Rass για το iefimerida.gr.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση της Rass για το iefimerida.gr.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,2%, ακολουθεί η ΝΔ με 27,2%, τρίτο κόμμα με 5,8% αναδεικνύεται το Ποτάμι, τέταρτο με 4,8% η Χρυσή Αυγή, πέμπτο το ΚΚΕ με 4,4%, ενώ τελευταίο κόμμα που φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή είναι το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας ποσοστό 3,6%. Εκτός βουλής Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών του Γ. Παπανδρέου.


 
Όπως καταγράφεται στην έρευνα της Rass, που διενεργήθηκε στις 11 και 12 Ιανουαρίου ανάμεσα σε 1.002 προσωπικές τηλεφωνικές συνεντεύξεις, Τσίπρας και Σαμαράς δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας για τα μικρότερα κόμματα, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι καταγράφουν χαμηλά ποσοστά. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της Rass στην παράσταση νίκης καθώς το 79,3% υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές σε αντίθεση με το 16% που θεωρεί ότι θα κερδίσει η ΝΔ.
 


 
Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με 42% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 32,9%


 
 
Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση είναι καταλληλότερη να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας τα επόμενα χρόνια, το 46,1% υποστηρίζει μία κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και το 35,9% μία κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τη ΝΔ.


 
Το 34,2% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευθεί με τον τρόπο που γίνεται και σήμερα, το 30,8% υποστηρίζει ότι θα συγκρουστεί και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και το 29,8% πιστεύει ότι θα συγκρουστεί και θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα από σήμερα.


 
Τέλος το 32,2% πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας λέει την αλήθεια όσον αφορά στην κατάσταση της οικονομίας και τις προτεινόμενες λύσεις και το 29,8% θεωρεί ότι λέει την αλήθεια ο Αντώνης Σαμαράς.


 
 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:46